Kot pekoči kimči, iz katerega se širi nežen okus

Nepravično bi ga bilo poimenovati »korejski Tarantino« in ne bi bilo prav, če bi ga primerjali režiserjem Jokerja Toddom Phillipsom. Bong je namreč poseben.

Objavljeno
14. februar 2020 06.00
Posodobljeno
14. februar 2020 06.00
Potem ko je dobil štiri oskarje, je Bong postal kultni režiser ne le v svoji državi, kjer je to že dolgo, temveč tudi na mednarodnem prizorišču. Foto Reuters
Prav v času, ko so se hollywoodske zvezde zbirale pred Dolby Theatrom ob letošnji slovesnosti podeljevanja oskarjev, sem jedla korejske instant rezance s kimčijem. Po naključju. Tako se je zgodilo, da sem prav v trenutku, ko je Bong Džun Ho v intervjuju tik pred začetkom prenosa iz Los Angelesa dejal, da je v »korejskih filmih vse ekstremno«, začutila, da so rezanci zelo pikantni. Pravzaprav ekstremno pekoči.Bong je poskušal nato pojasniti, da imajo vsi radi njegov film, ker je – in tukaj je prešel v angleščino – »f…ing crazy« (»j…no nor«), takoj za tem pa je Parazit v resnici dobil štiri oskarje in ustvaril ...