Kritik časnika The Telegraph raztrgal nov film o princesi Diani

Film Oliverja Hirschbiegla z Naomi Watts v naslovni vlogi si zasluži posebno kategorijo groze, pravi kritik.

Objavljeno
20. september 2013 18.00
V. U., Delo.si
V. U., Delo.si

Tim Robey, kritik časopisa The Telegraph, med ogledom nove filmske biografije o nekdanji velški princesi Diani, filmskem izdelku režiserja Oliverja Hirschbiegla, v katerem ob Naomi Watts v vlogi Diane igrajo še Naveen Andrews, Charles Edwards, Juliet Stevenson in drugi, ni užival.

»Ne glede na to, do kolikšne mere smo bili zaskrbljeni glede filmske biografije Diana, Princess of Wales, dvomim, da je kdorkoli pričakoval, da se bo spreobrnila v Briget Jones z nekoliko daljšim naslovom. Vse skupaj mora biti zoprno za njena otroka in tiste, ki jim je draga. Za nas ostale pa predstavlja film Oliverja Hirschbiegla svojevrstno kategorijo groze - preveč je frivolen, da bi žalil, in preveč epsko slabo preračunan, da bi kaj dodal k našemu razumevanju,« je svoje ogorčenje delil z bralci.

Novi film sledi zadnjima dvema letoma v Dianinem življenju, dialogi v njem pa so po mnenju kritika izrazita revščina.

»Ko je soočena z vidno šibkimi dialogi v povprečnem scenariju, skuša večina režiserjev in igralcev to prikriti. V tem primeru so naredili ravno obratno, vsako, še tako nenamensko šalo v scenariju Stephena Jeffreysa - na ducate jih je - so sprejeli, kot bi jo poslalo nebo.«

Film prikazuje Diano, ki ni Diana, dodaja. »Kdorkoli že je, je naravnost strašljiva.