Na čelu Festivala slovenskega filma bo Jelka Stergel

Vodila bo jubilejno 20. izdajo festivala. Imenovana je za obdobje enega leta, zatem bo lahko ponovno imenovana.

Objavljeno
14. marec 2017 18.17
V. U., STA
V. U., STA
Direktorica jubilejnega, 20. festivala slovenskega filma bo Jelka Stergel. Za novo direktorico festivala jo je predlagala direktorica Slovenskega filmskega centra (SFC) Nataša Bučar, svet javne agencije pa je o predlogu podal pozitivno mnenje minuli teden, na 14. redni seji. Imenovana je za obdobje enega leta in je lahko ponovno imenovana.

»Odločitev je bila sprejeta na podlagi njenih bogatih referenc, dolgoletnih festivalskih izkušenj kot ustanoviteljice in direktorice Ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala (Liffe) ter Festivala dokumentarnega filma (FDF) in drugih filmskih dogodkov ter njenih bogatih strokovnih izkušenj ter prenovljene programske vizije festivala,« so sporočili s SFC.

Jelka Stergel bo na funkciji nasledila Igorja Prassla, ki je vodil minule štiri izdaje Festivala slovenskega filma (FSF). Je vodja trženja na Slovenskem filmskem centru, lani pa jo je vlada imenovala za slovensko predstavnico v upravnem odboru Eurimages. Bila je tudi direktorica Filmskega sklada RS. S SFC so še sporočili, da bo razpis za prijave filmov na 20. FSF objavljen na spletni strani festivala v mesecu aprilu.