Novi čarovniški filmi po delih JK Rowling v kinematografih čez dve leti

Prvi bo prikazan film Fantastic Beasts and Where to Find Them, režiral ga bo David Yates.

Objavljeno
16. oktober 2014 12.47
V. U., Delo.si/STA
V. U., Delo.si/STA
Avtorica zgodb o mladem čarovniku Harryju Potterju J. K. Rowling pod okriljem studiev Warner Bros. sodeluje pri treh novih čarovniških filmih, ki bodo v kinematografih na sporedu od leta 2016. Prvi bo prikazan film Fantastic Beasts and Where to Find Them (Fantastične zveri in kje jih najdemo), režiral pa ga bo David Yates. Druga dva dela bosta predvidoma končana do leta 2018 oziroma 2020.

Yates je režiral zadnje štiri filme iz sage o Harryju Potterju – Feniksov red, Princ mešane krvi ter Svetinje smrti, 1. in 2. del. Film Fantastic Beasts and Where to Find Them je zamišljen kot nadgradnja vsem poznanega čarovniškega sveta Rowlingove, v katerem se bodo pojavljali magična bitja in liki iz Potterjevega učbenika z Bradavičarke.

Poleg Yatesa bodo na setu filma tudi številni drugi ustvarjalci, ki so sodelovali pri filmih o mladem čarovniku, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Rowlingova bo podpisala scenarije za vse tri filme, v sodelovanje pa naj bi jo prepričal novi direktor Warner Bros. Kevin Tsujihara.

Druga dva filma bosta v kinematografih predvidoma prikazana v letih 2018 in 2020, podrobnosti o njuni vsebini pa pri Warner Bros. še niso razkrili.

Rowlingova je svojo zadnjo, sedmo knjigo o Harryju Potterju izdala leta 2007. Izjemno uspešna knjižna serija je izhajala pod okriljem založbe Bloomsbury v Veliki Britaniji in pri založbi Scholastic v ZDA.

Po seriji so posneli osem filmskih uspešnic, ki so polnile kinodvorane po vsem svetu. Med zvezde je filmska saga izstrelila tudi mlade igralce Daniela Radcliffa (Harry Potter), Emmo Watson (Hermiona Granger) in Ruperta Grinta (Ron Weasley).