Podelitev oskarjev bo vodil igralec Neil Patrick Harris

Podelitev oskarjev, že sedeminosemdeseta po vrsti, bo 22. februarja prihodnje leto.

Objavljeno
16. oktober 2014 17.06
V. U., Delo.si/STA
V. U., Delo.si/STA

Sedeminosemdeseto podelitev oskarjev, ki bo 22. februarja 2015, bo vodil filmski in televizijski igralec Neil Patrick Harris, predvsem mlajši generaciji poznan iz ameriške TV komične serije Kako sem spoznal vajino mamo.

Enainštiridesetletni igralec že ima izkušnje z vodenjem podobnih prireditev, med drugim je vodil podelitvi emmyjev in tonyjev.

Igralec je v izjavi, ki jo je objavila ameriška Akademija za filmske umetnosti in znanosti, dejal, da se mu je uresničila življenjska ambicija. To, da lahko sledi stopinjam prejšnjim voditeljem, kot so Johnny Carson, Billy Crystal in Ellen DeGeneres, si šteje v čast in kot uresničitev življenjskih sanj oziroma ene izmed stvari na seznamu, ki jih mora opraviti do smrti, piše britanski BBC.

Igralca, sicer znanega tudi kot mladoletnega zdravnika serije Dr. Doogie Howser, je predsednik akademije Cheryl Boone Isaacs označil za »izvrstnega zabavljača«.

Harris je tudi sicer trenutno zelo dejaven, ravnokar je izdal avtobiografijo (v angleščini z naslovom Choose Your Own Autobiography), na filmskih platnih pa ga je mogoče videti v psihološkem trilerju Davida Fincherja Ni je več, ki je na ogled tudi v slovenskih kinematografih.