Indijski film posnet v Sloveniji

Akcijsko-ljubezensko-glasbeni film Super Ranga so deloma posneli na najbolj turističnih lokacijah v Sloveniji.

Objavljeno
16. september 2014 15.35
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura

Premiera bo v četrtek v Indiji, že prej pa so za pokušino na svetovni splet dali video za pesem Dance Raja Dance, že prej pa tudi skladbo Nanagu Ninagu, v kateri nastopata glavna igralca Upendra in Kriti Kharbanda.

Film Super Ranga je peti film indijske filmske produkcije posnet v Sloveniji. Snemanje je potekalo v Ljubljani, na Bledu, Krvavcu, Celju in Piranu. Glavno moško vlogo je odigral Upendra, ki je super zvezdnik iz Bangaloreja, glavnega mesta indijske države Karnataka. Je tudi režiser, producent, scenarist in pevec ter trenutno velja za enega najbolje plačanih indijskih režiserjev. Film Super Ranga je predelava uspešnega filma Udarec, hindi različico tega filma pa je prav tako letos posnel indijski super zvezdnik Salman Khan.

Glavno žensko vlogo v filmu Super Ranga igra Khriti Kharbanda, mlada, obetavna in lepa indijska igralka, katero je popularni dnevni indijski časopis uvrstil med najbolj zaželene ženske. Poleg zvezdniške igralske zasedbe, je bilo v 25-članski filmske ekipe tudi nekaj drugih zvenečih imen kot so režiser in igralec Sadhu Kokila, direktor fotografije Ashok Kashyap ter plesni koreograf Imran Sardhariya. To je prvi v Sloveniji posnet film v jeziku, ki ga v Indiji govori 40 milijonov ljudi, večinoma v državi Karnataka.