V Krškem danes 10. luksuz festival poceni filma

Festival bo potekal v Mladinskem centru Krško v organizaciji Društva zaveznikov mehkega pristanka.

Objavljeno
14. september 2012 13.14
S. P., Delo.si
S. P., Delo.si

V Mladinskem centru Krško se bo v organizaciji Društva zaveznikov mehkega pristanka drevi ob 19. uri začel dvodnevni 10. luksuz festival poceni filma, so zapisali na STA.

V okviru tekmovalnega sporeda bodo prikazali 45 filmov iz 13 držav, v spremljevalnem delu pa predstavili filme, ki so nastali na več delavnicah Luksuz produkcije po Sloveniji, poroča STA.

Kot so sporočili prireditelji festivala, bodo tega začeli s predstavitvijo več kratkih filmov romskih avtorjev z območja Krškega, ki so jih ti posneli v okviru projekta Promotorji medkulturnega dialoga, ob 21. uri pa bodo festival uradno odprli.

Odprtju bo sledil tekmovalni spored, ki ga bodo začeli s predvajanjem srbskega filma Mangipasko horo oziroma Krog ljubezni, prvi dan festivala pa bodo končali z netekmovalnim nizom osmih kratkih filmov Cross Border Experience avtorjev Borisa Petkovića, Tomaža Pavkoviča in Lane Zdravković.

Sobotne celodnevne projekcije bodo začeli ob 10. uri, festival pa bodo zvečer, ob 22. uri, zaključili s podelitvijo festivalskih nagrad, so še sporočili iz Društva zaveznikov mehkega pristanka.