V ponedeljek, 9. aprila, ne zamudite ...

Če ste v prvo zgrešili norveško serijo Oproščen, imate zdaj priložnost, v Tedniku pa o pretepih na Planet TV ...

Objavljeno
06. april 2018 13.55
Jelena Aščić, novinarka na RTV Slovenija v Ljubljani, 6. aprila 2016 [Jelena Aščić,novinarji,portreti]
M. K., Vikend
M. K., Vikend
  • Oproščen: TVS 2 ob 21.00

Frikjent. Norveška, 2015. 1. sezona. 1/10. Igrajo: Nicolai Cleve Broch, Lena Endre, Anne Marit Jacobsen. TV-serija. 45 minut.

Aksel Borgen je bil še najstnik, ko so ga obtožili umora dekleta Karine. A po sojenju in oprostilni sodbi je zapustil rojstni kraj in postal uspešen podjetnik v Aziji. Zdaj, dvajset let kasneje, se vrača na Norveško, da bi pomagal krajevnemu velikanu Solar Tech, a spozna, da se rane po umoru še niso zacelile in da v Lifjordu še ni prostora zanj.

Kompleksna zgodba, ki ji ne manjka presenečenj, uspešno manevrira med kriminalko in psihološko dramo in obenem postreže še s čudovito fotografijo, tako da je serije brez dvoma vredna ogleda.

  • Tednik: TVS 1 ob 20.00

Slovenija, 2018. Vodi: Jelena Aščić. Aktualno-informativna oddaja.

Kaj se dogaja na Planet TV, družbi v večinski lasti državnega Telekoma? Zakaj se, potem ko je direktor fizično obračunal s podrejenim, ni zgodilo nič in zakaj odgovorni ne ukrepajo?

Na Hrvaškem so sprejeli nova pravila o uporabi pozdrava »Za dom pripravljeni« in rdeče zvezde. Za Tednik so otem spregovorili znani hrvaški politiki, novinarji in akademiki.

Nekatere šole zvezke in knjige delno že zamenjujejo z elektronskimi tablicami in pametnimi telefoni. So bojazni, da bi lahko prezgodnja in pretirana uporaba računalnikov otrokom škodila, upravičene?