V sredo, 7. marca, ne zamudite ...

Priporočamo romanco Maggie ima načrt, Od blizu se predstavlja Rašo Nesterović, v ligi prvakov se merita Tottenham in Juventus.

Objavljeno
06. marec 2018 14.21
Britain Soccer Premier League
M. K., Vikend
M. K., Vikend
  • Maggie ima načrt: TVS 1 ob 20.05 (PREMIERA)
Vikendova ocena: ★★★★

Maggie's Plan. ZDA, 2015. Režija: Rebecca Miller. Igrajo: Greta Gerwig, Ethan Hawke, Julianne Moore. Romantična komedija/drama. 98 minut.

Maggie (Gerwig) je 30-letnica, ki dela na univerzi in se odloči, da bi imela otroka. Za spermo prosi Guya, nekdanjega znanca iz študentskih časov. A ravno sredi procesa se Maggie zbliža z Johnom, poročenim profesorjem antropologije (Hawke), ki piše roman. Skok za tri leta v prihodnost: John je zapustil ženo (Moore) in zdaj imata z Maggie hčerko. A Maggie se zazdi, da je bil John s prejšnjo ženo srečnejši ... Situacijska komedija, zabeljena z učinkovito akademsko satiro, ne odpira novih obzorij, bo pa zabavala tudi tiste, ki se nad romancami sicer pogosto zmrdujejo.

  • Od blizu: 
Rašo Nesterović: TVS 2 ob 20.55

Slovenija, 2018. Vodi: Vesna Milek. Pogovorna oddaja.

Prvak NBA, prvi Slovenec, ki si je priboril šampionski prstan, in mentor Gorana Dragića ter prijatelj Luke Dončića. Nenazadnje je kot generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije zaslužen tudi za našo zlato pravljico na evropskem košarkarskem prvenstvu lani. A Vesna ne bo gostila le ene košarkaške legende Raša Nesterovića, v studiu se jima bo pridružil tudi Marko Milič.

  • Nočne poti: TVS 2 ob

Vikendova ocena: ★★★★

Night Moves. ZDA, 2013. Režija: Kelly Reichardt. Igrajo: Jesse Eisenberg, Dakota Fanning, Peter Sarsgaard, Alia Shawkat. Drama/triler. 112 min.

Harmon je nekdanji marinec, Dena odpadnica visoke družbe, Josh pa ekološki bojevnik. Skupaj se lotijo najbolj skrajnega političnega dejanja, kar si ga lahko zamislijo. Razstreliti hočejo jez hidroelektrarne, simbol potrošniške industrijske kulture.

  • Belle: Planet TV ob 23.00 (PREMIERA)

Vikendova ocena: ★★★★

VB, 2013. Režija: Amma Asante. Igrajo: Gugu Mbatha-Raw, Matthew Goode, Emily Watson. Biografska romantična drama. 100 min.

To je zgodba mladenke, ki se je na Karibih rodila materi sužnji in častniku angleške mornarice. Po mamini smrti jo je oče odpeljal v Anglijo, kjer je njeno vzgojo prevzel stric. A film ni le zgodba o tem, kako rasno mešana Belle išče svoj prostor pod soncem, ampak ima tudi širši družbeni okvir suženjstva.

Izbor športa:

  • Tottenham : Juventus: kanal A ob 20.30

Nogomet. UEFA Liga prvakov. Prenos iz Londona.

Prva tekma se je končala neodločeno, 2 : 2.