Zapriseženi samec Clooney kmalu pred oltar  

Tridnevno slavje v luskuznih prostorih in slavnimi gosti naj bi potekalo v Benetkah konec septembra.

Objavljeno
16. september 2014 13.08
Italy George Clooney
Je. K., kultura
Je. K., kultura

Medtem ko v medijih še vedno odmeva velika in dolgo prilčakovana zvezdniška poroka med Bradom Pittom in Angelino Jolie, v javnost curljajo tudi prve podrobnosti prihajajoče poroke Georgea Clooneya, ki je dolga leta veljal za zapriseženega samca.

Z izbranko Amal Alamuddin (1978), britansko odvetnico palestinskega rodu, ki je specializirana za mednarodno pravo in človekove pravice (zastopala je, denimo, tudi Juliana Assangea in svetovala Kofiju Annanu), naj bi se poročila 29. septembra v Benetkah, poroča Corriere del Veneto. To mesto sta Clooneyevih besedah izbrala zato, ker je sta se spoznala v Italiji.

O tridnevnem slavju je znanih še nekaj podrobnosti. Par bo poročil nekdanji rimski župan in minister za kulturo Walter Veltroni, s katerim slavni igralec prijateljuje več let. »Imam ga za dobrega prijatelja, kot Obamo,« je dejal Clooney. Spoznala in sodelovala sta v humanitarnih projektih v Afriki.

Veltroni, katerega mati je po poročanju STA Ivanka Kotnik, hči Cirila Kotnika, jugoslovanskega veleposlanika pri Svetem sedežu, bo Clooneya z Alamuddinovo poročil po pooblastilu beneškega župana. Tridnevno slavje na naj bi kulminiralo v obredu v palači Ca'Fasseti, zgrajeni v 14. stoletju na Canalu Grande.

Med gosti naj bi bila tudi druga zveneča imena sveta zabave, kot so Bono, Ellen Barkin, Sandra Bullock, Matt Damon, Brad Pitt in Julia Roberts. Zabavala naj bi jih pevka Lana Del Rey. Govori se, da naj bi gostje stanovali v hotelu Aman, ki ga krasi sedem zvezdic, za nočitev v njem pa je treba odšteti 1,600 dolarjev. Alamuddinova bo na poroki nosila kreacijo Oscarja de la Rente.

Igralec, ki je bil znan po vrsti razmerij z manekenkami ali igralkami, se je z Alamuddinovo v javnosti prvič pojaviloktobra lani v Londonu.