Znana žirija festivala slovenskega filma

Filme bodo ocenjevali Demeter Bitenc, Zvezdana Mlakar, Mitja Okorn, Hanka Kastelicova in Valentin Perko.

Objavljeno
18. september 2012 18.05
Demeter Bitenc ne mara biti drugi za Balohom
T. L., Delo.si
T. L., Delo.si
Znana je strokovna žirija, ki bo letos ocenjevala filme v tekmovalnem programu 15. festivala slovenskega filma (FSF). Direktorica festivala Marija Marđonović je za člane žirije imenovala igralca Demetra Bitenca, režiserko in scenaristko Hanko Kastelicovo, igralko Zvezdano Mlakar, režiserja Mitjo Okorna in direktorja fotografije Valentina Perka.

Filmski ustvarjalci bodo predsednika strokovne žirije imenovali na prvem skupnem sestanku, so sporočili Slovenskega filmskega centra.

Na Festivalu slovenskega filma, ki bo potekal od 27. do 30. septembra v Portorožu, bodo prikazali 66 filmov, od tega 43 v tekmovalnem programu.

V tekmovalni program celovečernih filmov je uvrščenih sedem filmskih del. To so Generacija 71 Boštjana Slatenška, Vaje v objemu Metoda Pevca, Šanghaj Marka Naberšnika, Nahrani me z besedami Martina Turka, Srečen za umret Matevža Lužarja, Pisma iz Egipta Polone Sepe in Hvala za Sunderland Slobodana Maksimovića.

Med dokumentarnimi filmi se bodo v tekmovalnem programu predstavili film Otroci socializma Braneta Bitenca, Dober prijatelj Pedro Opeka Jožeta Možine, Oči in ušesa boga Maje Weiss in Toma Križnarja, Dolge počitnice Damjana Kozoleta, Deklica in drevo Vlada Škafarja, V deželi medvedov Nike Autor, Državljan Diareja ali Kdo je Tomaž Lavrič Dušana Moravca in Jaz sem Janez Janša v režiji Janeza Janše.