Claudia Schiffer se poslavlja od modnih stez

»Življenjska doba« manekenk je vse krajša, Claudia Schiffer meni, da se je njena iztekla: muza modnega kreatorja Karla Lagerfelda ne bo nikoli več stopila na modno brv.

Objavljeno
07. oktober 2009 12.26
M. Gr.
M. Gr.
Več kot dve desetletji je s svojimi dolgimi nogami stopicala po modnih stezah tega sveta. Claudia Schiffer, ki je sodila med vrhunske manekenke devetdesetih let prejšnjega stoletja, zdaj jemlje slovo. 39-letna Nemka in mati dveh otrok ne bo nikoli več nastopila na modnih revijah, je v svoji spletni izdaji sporočila italijanska ženska revija Donna Moderna.

»Z nastopanjem na modnih brveh sem opravila in nikoli ga ne bom pogrešala,« je Claudia Schiffer dejala za revijo Donna Moderna. »Še vedno se ukvarjam z oblikovanjem, ki mi nudi neznansko veselje, toda ne želim več nastopati na modnih revijah,« je dodala.

 

Komaj pred nekaj dnevi je dolgonoga lepotica iz mesta Rheinberg v Nemčiji nastopila na milanskem tednu mode, kjer je med drugim predstavila nov parfum italijanskega modnega dueta, ki ga tvorita Domenico Dolce in Stefano Gabbana.

Claudia Schiffer se je konec devetdesetih let preizkusila tudi na filmskem platnu, kjer je nastopila v več obrobnih vlogah, a brez opaznega uspeha. Skupaj z vrhunskimi manekenkami svoje generacije, in sicer s Cindy Crawford, Naomi Campbell, Elle Macpherson in Christy Turlington, je ustanovila Fashion Café v New Yorku.

 

V devetdesetih letih je bila dve leti zaročena z znanim čarovnikom Davidom Copperfieldom, hkrati pa je bila muza modnega ustvarjalca in njenega sonarodnjaka Karla Lagerfelda, ki jo je nekoč ljubkovalno poimenoval »nova Bardot«. Danes je poročena z Angležem Matthewom Vaughnom, s katerim imata sina Casparja in hčerko Clementine. Od rojstva svojega prvega otroka leta 2003 naprej je morala neformalni položaj najboljše nemške manekenke deliti s tri leta mlajšo Heidi Klum.

 

Claudio Schiffer, katere otroška želja je bila, da bi postala odvetnica v odvetniški pisarni svojega očeta - zaradi česar je nameravala študirati pravo -, je pred dvaindvajsetimi leti v nekem discu v Düsseldorfu odkrila pariška modna agencija Metropolitan.