Film o Jacksonu že obkrožil svet

V Los Angelesu so s spominsko slovesnostjo za umrlim Michaelom Jacksonom začeli predvajati tudi dokumentarec o zadnjih dnevih njegovega življenja This Is It. Film so kmalu zatem predvajali še v 18 državah.

Objavljeno
28. oktober 2009 10.30
Š. Ro./STA
Š. Ro./STA
Los Angeles - Štiri mesece po smrti Michaela Jacksona so po vseh kotičkih Zemlje v torek začeli predvajati dokumentarec o zadnjih dnevih njegovega življenja. Uradna premiera je bila v torek popoldne v dvorani Nokia Theatre v Los Angelesu, kjer je bila tudi spominska slovesnost za pokojnim pevcem.

 

Potem je bilo 18 drugih simultanih premier: v Belgiji, Boliviji, Braziliji, na Danskem, v Nemčiji, na Nizozemskem, Madžarskem, v Južni Koreji, na Norveškem, v Peruju, na Poljskem, Slovaškem, v Južni Afriki, Španiji, Švici, Urugvaju, Veliki Britaniji in New York Cityju.

 

Film "This Is It" je nastal iz za okrog 100 ur posnetkov, nastalih na vajah kralja popa za razprodanih 50 koncertov v londonski 02 Areni. Režiser filma je Jacksonov dolgoletni sodelavec Kenny Ortega, ki je tudi režiral Jacksonov odrski show. Avtorske pravice za film je hiša Sony Pictures za 60 milijonov dolarjev odkupila od družbe AEG Entertainment, ki je skrbela za promocijo in priprave na koncerte v Londonu.

 

Film je med oboževalci kralja popa našel tudi nasprotnike. Ti so postavili spletno stran This-Is-Not-It.com, preko katere skušajo dokazati, da so organizatorji koncerta podpirali Jacksonovo uporabo drog z namenom, da bi pevec zagotovo nastopil, čeprav je bilo vsem jasno, da ni najboljšega zdravja.

 

Elizabeth Taylor, ena od najtesnejših prijateljic Michaela Jacksona, je film, ki si ga je ogledala v minulem tednu, pozdravila kot "edinstven, najsijajnejši film, kar jih je kdajkoli videla". Na svoji strani na Twitterju je zapisala: "Resnično menim, da bi film moral biti nominiran za nagrade v vseh kategorijah, kar jih je."


Pevca je Taylorjeva označila kot "preroka moderne dobe" in zapisala: "Jokala sem iz čistega veselja nad njegovo od Boga dano nadarjenostjo. Nikoli več ne bo nikogar, ki bi bi kot on."

 

Nekaj članov Jacksonove družine si filma ne namerava ogledati, saj menijo, da bi bilo to preveč boleče. Pevčeva mati Katherine Jackson je na televizijskem program "Access Hollywood" povedala: "Mislim, da sedaj ne bi prenesla ogleda filma. Vendar pa ga si bom ogledala čez nekaj časa."

 

Pevčeva sestra La Toya pa je izjavila, da dvomi, da bi Michael želel, da ga njegovi oboževalci vidijo na vajah. "Michael je vedno hotel dati od sebe le najboljše," je povedala in dodala: "To je vaja. Na njej ni dal vsega od sebe. Vedno je hotel dati vse od sebe. Takšen je pač bil. Želel je, da ga ljudje vidijo na vrhu."