FOTO in Po dveletnem boju z rakom umrl Patrick Swayze

Ameriški igralec Patrick Swayze je izgubil boj z rakom. Igralec, ki se je leta 1987 proslavil s filmom Umazani ples, je umrl v noči na torek, star 57 let. Več kot poldrugo leto je bolehal za rakom na trebušni slinavki.

Objavljeno
15. september 2009 09.19
Patrick Swayze
An.B., Ba.P.
An.B., Ba.P.
Washington - Ameriški igralec Patrick Swayze je izgubil boj z rakom. Swayze, proslavil se je leta 1987 s filmom Umazani ples, je umrl v noči na torek, star 57 let. Več kot poldrugo leto je bolehal za rakom na trebušni slinavki, je potrdila njegova tiskovna predstavnica.

 

"Patrick Swayze je danes mirno preminil, ob njem so bili člani družine. Zadnjih 20 mesecev se je pogumno bojeval z boleznijo," je sporočila njegova publicistka Annett Wolf. Swayze se je rodil leta 1952 v Houstonu.

 

Privrženci simpatičnega igralca so se te novice bali že dolge mesece, potem ko je ameriški tabloid National Enquirer že pred letom dni zapisal, češ, da je Swayzeju ostalo le še nekaj tednov življenja. Igralec se je kljub temu pogumno bojeval z boleznijo, ki v tej obliki v petih letih od izbruha pokosi visok odstotek obolelih.


Hollywood žaluje


Številni zvezdniki, ki so s Patrickom nastopili v katerem izmed njegovih filmov, so že izrazili sožalje ob izgubi izvrstnega igralca in dobrega prijatelja. Demi Moore, ki je s Swayzejem nastopila v filmu Duh, je na Tweeterju objavila: "Patrick, dotaknil si se mnogih in tvoja luč bo vedno sijala v naših življenjih."

Whoopy Goldberg, ki je zasluge za osvojeno nagrado oskar za najboljšo stransko vlogo vedno pripisovala Swayzeju, je ob novici o smrti prijatelja povedala, da je bil Patrick "resnično dober človek z izvrstnim smislom za humor. Dolgujem mu toliko, da mu vseh stvari nikoli ne bi mogla povrniti. Verjamem v sporočilo filma Duh, Patrick bo vedno blizu."

Jennifer Gray, ki je ob Swayzeju nastopila v filmu Umazani ples, je zvezdnika opisala kot "redko kombinacijo možatosti in miline."


Patrick Swayze v filmu Umazani ples



Patrick Swayze v filmu Duh

 



Zadnji Swayzejev intervju v oddaji Barbare Walters (video je v angleškem jeziku)