FOTO in Podeljene nagrade MTV

Podeljene so bile nagrade MTV Video Music Awards. Največ nominacij, vsaka devet, sta imeli pevki Lady Gaga in Beyonce. Vsaka je na koncu dobila tri vesoljčke, prav tako kot skupina Green Day.

Objavljeno
14. september 2009 12.19
Ta.R.
Ta.R.
New York - Danes ob 3 uri zjutraj se je začela podelitev MTV Video Music Awards. Glasbena prireditev, ki se jo vsako leto udeleži veliko število zvezdnikov, je tudi letos izpolnila pričakovanja. Prireditev je vodil Russell Brand, znan komik iz Velike Britanije. Največji incident je povzročil pevec Kanye West, ko je prekinil govor Taylor Swift.

Zmagovalci letošnjih MTV nagrad:

Videospot leta: Beyonce - Single Ladies (Put a Ring on It)

Naj ženski video: Taylor Swift - You Belong With Me

Naj rock video: Green Day - 21 Guns

Naj pop video: Britney Spears - Womanizer

Naj hip hop video: Eminem - We Made You

Naj moški video: T.I. feat. Rihanna - Live Your Life

Naj debitant: Lady Gaga

Najboljši (stari) video: Beastie Boys - Sabotage

Najboljši novinec: Matt and Kim - Lessons Learned

Naj umetniška režija: Lady Gaga - Paparazzi

Naj koreografija: Beyonce - Single Ladies (Put a Ring on It)

Naj kinematografija: Green Day - 21 Guns

Naj režija: Green Day - 21 Guns

Naj montaža: Beyonce - Single Ladies (Put a Ring on It)

Naj posebni efekti: Lady Gaga - Paparazzi

Incident, katerega je povzročil Kanye West:



Ko se je 19-letna pevka zahvaljevala za nagrado v kategoriji za najboljši ženski video, za katero je bila nominirana tudi Beyonce, je na oder skočil  Kanye West, pograbil mikrofon in dejal: "Zelo vesel sem zate, ampak Beyonce je posnela enega najboljših videov vseh časov!"

Beyonce je kasneje vseeno dobila nagrado za najboljši video leta, in sicer za pesem Single Ladies (Put a Ring on It). Med svojim zahvalnim govorom se je spomnila svoje prve podelitve MTV-jevih nagrad, ko je bila stara 17 let in je še pela v skupini Destiny's Child. "To je bil eden najbolj vznemirljivih trenutkov v mojem življenju, zato bi rada, da pride Taylor na oder in tudi sama užije ta trenutek!" Swiftova je tako dobila priložnost dokončati svoj govor, nato pa sta z Beyonce objeti odšli z odra.

Kanye se je Swiftovi že opravičil s sporočilom na svoji spletni strani. "Tako zelo mi je žal. Ni bilo prav, da sem šel na oder in ji ukradel njen trenutek."