Največ emmyjev znova televiziji HBO

V Los Angelesu so bile podeljene 61. nagrade emmy. Najboljša dramska serija je Mad Men, najboljša humoristična serija pa 30 Rock. Najboljši TV-igralci so postali Toni Colette, Glen Close, Alec Baldwin in Bryan Cranston.

Objavljeno
21. september 2009 12.38
Ta.R.
Ta.R.
Los Angeles - Na 61. podelitvi televizijskih nagrad emmy, ki je bila v nedeljo v Los Angelesu, je nagrado za najboljšo mini-serijo prejela priredba The Charles Dickens, prav tako je serija dobila nagrado za scenarij in režijo.

Nagrado za glavno vlogo v mini-seriji ali v filmu je dobil Irski igralec Brendan Gleeson za vlogo v filmu Into The Storm. V svojem čustvenem govoru se je zahvalil producentom, ki so dovolili predčasen ogled filma njegovi mami, ki je le nekaj dni zatem umrla.

 

Za glavno moško vlogo v komediji 30 Rock je emmyja prejel Alec Baldwin. Komična nanizanka 30 Rock, je tudi ena najuspešnejših ameriških TV-produkcij zadnjih let, kar se je izkazalo tudi na podelitvi emmyjev, kjer je serija avtorice Tine Fey, prejela priznanje za najboljšo produkcijo v komičnem žanru. To je že tretji tovrstni emmy za serijo v zadnjih treh letih.

 

Najboljši igralec v dramski seriji je ponovno Bryan Cranston v Breaking Bad (AMC), kjer upodobi na smrt bolnega učitelja, ki se loti kriminala, da bi lahko vzdrževal prizadetega otroka in nosečo ženo (AMC). Za glavno žensko vlogo v dramski seriji je nagrado prejela Glenn Close za vlogo brezobzirne odvetnice v Damages.

 

Podoben niz zmag kot serija 30 Rock je v zadnjih letih nanizala tudi drama Mad Men. Serija, ki govori o oglaševalski agenciji, ki v šestdesetih letih deluje v New Yorku, je namreč po lanskem zmagoslavju spet slavila naziv najboljšega televizijskega izdelka v dramskem žanru.

 

Avstralka Toni Collette je dobila emmyja za najboljšo komično vlogo v seriji United States of Tara. Kristin Chenoweth je dobila emmyja za stransko vlogo v seriji Pushing Daisies.

 

Na podelitvi nagrad so del programa namenili tudi preminulemu Patricku Swayzeju.