Slovo od irske zvezde popa

V Dublinu so na zadnjo pot pospremili pevca Stephena Gatelyja, ki je pred enim tednom, nenadno umrl med počitnicami na Mallorci. Pogreba so se udeležili vsi člani skupine Boyzone in nekaj tisoč oboževalcev.

Objavljeno
17. oktober 2009 18.16
Ka.K.
Ka.K.
Dublin - V Dublinu so na zadnjo pot pospremili pevca Stephena Gatelyja, ki je pred enim tedom umrl na Mallorci. Člani skupine Boyzone so noč preživeli v cerkvi ob truplu Stephena. Člani so imeli na pogrebu govor, v spomin pa so zapeli nekaj uspešnic, ki jih je bilo preko ozvočenja slišati po ulicah.

Okoli 3.000 oboževalcev se je zbralo ob cesti po kateri so peljali trugo s posmrtnimi ostanki priljubljenega pevca. Oboževalci so pred cerkvijo jokali, prižigali sveče in nosili rože. Pogreba se je udeležil tudi Ronan Keating, ki je v govoru povedal, da je svet izgubil eno najsvetlejših zvezd. "Izgubili smo brata in izgubil sem "kopilota". Stephen bo še naprej živel v naših pesmih in kjerkoli bomo nastopali, bo z nami njegova duša, a vseeno ne bo nikoli isto brez njega," je čustveno povedal Ronan. Tudi menedžer Louis Walsh se je udeležil pogreba in povedal, da je bila na pogrebu neverjetna energija in nadaljeval:"Stphen je vedno delal kar je želel. Želel je biti pop pevec in to je bil."

 

Pogrebna slovesnost pa bo potekala tudi v Londonu, kjer je Stephen živel s svojim partnerjem.