Veliko slavje R&B dive Beyonce

Podelitev MTV evropskih nagrad, ki je letos potekala v Berlinu je bila v znamenju ameriške R&B pevke Beyonce, ki je slavila kar v treh kategorijah. Uspeh je doplnil njen mož Jay-z, ki je slavil v kategoriji za najboljšega urbanega izvajalca.

Objavljeno
06. november 2009 08.13
Da. O.
Da. O.
Berlin - Nemška prestolnica je letos gostila podelitev MTV evropskih glasbenih nagrad. Podelitev je bila v znamenju ameriške R&B pevke Beyonce, ki je slavila kar v treh kategorijah. Že drugo leto zapored je prireditev (uspešno) vodila Kate Perry, ki je tudi sama odpela nekaj skladb.

Beyonce je slavila v kategorijah najboljša ženska izvajalka, najboljša pesem (Halo) in najboljši video (Single Ladies), nato pa še navdušila zbrano občinstvo z izvedbo pesmi Sweet Dreams. Vedno bolj priljubljena pevka Lady Ga Ga je prejela nagrado za naj debitantko, skupina Green Day pa je prejela nagrado za najboljšega rock izvajalca.


Irska rock skupina U2 je prejela nagrado za najboljši nastop v živo, že pred samim pričetkom prireditve pa so ob 20. obletnici padca berlinskega zidu pred Brandenburškimi vrati vrati izvedli kratek nastop, na odru pa se jim je pridružil tudi Jay-z.


Najboljši moški posameznik je letos postal kontroverzni reper Eminem, njegov tekmec Jay-z pa je prejel nagrado za najboljšega ubranega izvajalca. Skupino Placebo so nagradili z naslovom za najboljšo alternativno glasbo, medtem ko so si Linkin Park prislužili nagrado za Best World Stage Performance. Nagrada za najboljšega evropskega izvajalca pa je letos pripadla turški skupini Manga.


Najbolj prodajana nemška skupina Tokio Hotel je postala najboljša glasbena skupina. Letos sta praznih rok ostala Leona Lewis in Robbie Willams, ki je bil sicer nominaran v dveh kategorijah. Nagrade so podeljevale številne znane osebnosti kot je francoski igralec Jean Reno, skupina Backstreet Boys, ameriški "pretepač" Batista, najlepši reševalec iz vode David Hasselhoff in številni drugi.