Gala večer z Otom Pestnerjem

Oto Pestner bo drevi uri nastopil v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma, na odru pa se mu bodo pridružili člani New Swing Quarteta ter prva dama slovenske popevke Elda Viler.

Objavljeno
18. december 2006 09.36
Cankarjev dom
Ljubljana - Oto Pestner, ki letos slavi Abrahama, bo drevi ob 20. uri nastopil v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. Pod vodstvom dirigenta Marka Hribernika ga bosta spremljala Simfonični orkester in Big banda RTV Slovenija, na odru se mu bodo pridružili še ostali člani New Swing Quarteta ter prva dama slovenske popevke Elda Viler. Koncertni program bo praznično obarvan. Med drugimi bodo izvedli skladbe "Christmas song", "Winter wonderland", Lastovka, Violine v mojem srcu in Vem, nekje živeti mora.

Oto Pestner je prve posnetke naredil že pri dvanajstih letih v studiu Radia Celje, leta 1971 pa je zmagal na Slovenski popevki s pesmijo Trideset let. Glasbo zanj so pisali številni mojstri slovenske zabavne glasbe, med drugimi Jože Privšek in bratje Tozon. Izdal je 23 solističnih albumov in 25 malih plošč. Deluje kot pevec, aranžer in komponist, kot producent pa se podpisuje pod številne popevkarske albume. Izjemen uspeh je požel tudi z New Swing Quartetom, v katerem nastopa kot prvi tenorist, so o izvajalcu zapisali v Cankarjevem domu.

Simfonični orkester RTV Slovenija je bil ustanovljen leta 1955. S koncerti po državi in tujini si je pridobil izjemen ugled. Temeljna dejavnost orkestra so koncertna snemanja. Izvaja obsežen in raznovrsten repertoar, od baročne do moderne simfonične glasbe, oper, oratorijev in kantat, scenske ter filmske glasbe. Za najboljše poustvaritve domačih skladb je dobil številna priznanja. Do leta 2009 ga bo vodil kitajski dirigent En Shao.

Big Band RTV Slovenija deluje neprekinjeno od leta 1945. Večina članov banda se je šolala na jazzovskih akademijah v tujini. Umetniško vodstvo orkestra je leta 2002 prevzel Hugo Šekoranja. Zasedba se je proslavila v raznolikih glasbenih zvrsteh, kot so filmska, plesna ter popularna in klasična glasba. Predano se posvečajo tudi jazzu.