Genius loci Lera

V Sečoveljskih solinah se jutri začenja šesta multimedijska delavnica Genius loci Lera. Delavnice, ki bo trajala do 2. septembra, se bodo udeležili umetniki iz vrst slikarstva, fotografije, kiparstva ter ostali ustvarjalci.

Objavljeno
25. avgust 2009 19.29
B. Š.
B. Š.
Sečovlje - V Sečoveljskih solinah se jutri začenja šesta multimedijska delavnica Genius loci Lera. To je edina tovrstna umetniška manifestacija. V enotedenski delavnici se bodo slikarji in kipar, fotograf, videasat, pesnik, oblikovalec in novinar na posebno ustvarjalen način lotili analize tega področja. Ustvarjali bodo in skušali z različnih zornih kotov (gospodarskega, turističnega, ekološkega, zdrvailiškega, kulinaričnega, enološkega in še katerega) raziskati pravljični prostor, ki navdihuje množice ustvarjalcev pri njihovih interpretacijah v najrazličnejših zvrsteh.

Sprva likovni projekt je bil v petih letih dodobra nadgrajen. Zato so letos ponovno povabili novinarja Saša Dravinca iz Kopra, slikarja in kiparja Toneta Lapajneta iz Ljubljane, pesnika Toneta Pavčka iz Ljubljane in s Seče, fotografa Jako Jerašo iz Kopra, prvič pa bodo v soline prišli ustvarjat režiser, direktor fotografije in snemalec Zoran Hochstätter, ki dela v Sloveniji in ZDA, koprski slikar Andraž Šalamun in oblikovalec Vojko Tominc iz Kopra. V času delavnice, ki jo bodo Obalne galerije in krajinski park Sečoveljske soline sklenili 2. septembra, pa je v Casermi do 15. septembra na ogled razstava del, ki so jih naredili v lanskoletni tedenski delavnici.