George Michael (spet) priznal vožnjo pod vplivom substanc

Pevec George Michael je na sodišču v Londonu priznal, da je julija ob trku v zgradbo v elitni londonski stanovanjski soseski vozil pod vplivom mamil in da je pri sebi imel marihuano.

Objavljeno
24. avgust 2010 14.58
An.B./STA
An.B./STA
London -Okrožni sodnik Robin McPhee je za pevca Georgea Michaela odredil šestmesečno prepoved vožnje. Napovedal je še, da bo sodišče o njegovem primeru razsodilo 14. septembra, potem ko bodo preučili vse gradivo. Dotlej bo pevec na prostosti ob plačilu varščine.

Po besedah sodnika so glede razsodbe odprte številne možnosti, vključno z zaporno kaznijo. "Gre za resno stvar. Vozili ste izjemno slabo in zgodila se je nesreča. Poleg tega ste bili zaradi podobnih prekrškov že obsojeni pred tremi leti," je 47-letnemu pevcu, čigar pravo ime je Georgios Panayiotou, danes še pojasnil sodnik.

Britanec grškega rodu, ki je postal slaven v 80. letih s skupino Wham!, je 4. julija z avtomobilom zapeljal v zgradbo v okrožju Hampstead na severu Londona.

Georgeu Michaelu so leta 2007 za dve leti odvzeli vozniško dovoljenje, potem ko je priznal, da je vozil pod vplivom mamil. Leta 2008 pa so ga prijeli tudi zaradi posedovanja mamil. Lani ga je policija prijela zaradi suma vožnje pod vplivom mamil, potem ko je z avtomobilom zapeljal v zadnji del kamiona, a so ga nato izpustili.