Album tedna: Daniel Vezoja, Where The Light Resides

Izvrsten prvenec domačega kantavtorja v angleščini.

Objavljeno
13. januar 2017 13.00
Zdenko Matoz
Zdenko Matoz
Daniel Vezoja
Where The Light Resides
(samozaložba, 2016)

Ko prvič vstavite plošček z ovitkom na katerem piše Daniel Vezoja Where The Light Resides, ga boste kaj kmalu potegnili ven in preverili, če ni mogoče prišlo do pomote in je nekdo noter vstavil izdelek nekašnega prekaljenega ameriškega ali angleškega kantavtorja. Ko pa ugotovite, da je to vendarle glasbeni izdelek Brežičana nenavadnega priimka, je to precejšnje presenečenje.

Album, ki je izšel v začetku decembra, je avtor napovedal s kar tremi videosingli, in sicer I Hope the Wind Knows, Suzanna Smiling in zadnji Old Memory. Čeprav avtor opiše lasten album kot temačen izdelek primeren za poslušanje na nočni vožnji iz avtomobilom, to ne drži povsem. Vsekakor se lahko strinjamo z avtorjem, da njegove pesmi niso neke bebaste optimistične popevčice, saj v njih skuša odkrivati svoje in tuje odtenke in plasti čustvovanj, ki nastajajo medtem, ko se skušamo vsak po svoje prebiti skozi življenje. Glasebno prepelta folk glasbo z amerikanoin countryjem.

Glede na to, da je Vezoja nekako razpet med Ljubljano in Dublinom, kajti tako v Sloveniji, kot na Irskem veliko nastopa, ni čudno, da je album Where The Light Resides posnel v Orphan Recording studiu v Dublinu. Poleg Vezoje, ki je avtor vseh skladb, so na snemanjih, ki so jih imeli januarja, maja in novembra leta 2015, sodelovali še Gavin Glass (električne kitare, dobro, klavir, Rhodes klaviature, Hammond orgle), Scott Halliday (bas, bobni) ter Američan Travis Lyon na pedal steel kitari. Pri dveh pesmih se je Danielu na vokalu pridružila še Joanna Marie. Producent albuma je bil Gavin Glass, priznani irski kantavtor, producent, multiinštrumentalist in radijski voditelj iz Dublina.

Daniel Vezoja je skladatelj in pevec oziroma kantavtor, kot se temu pravi pri nas, in se je na samostojno in akustično pot podal, potem ko je razpadla njegova rockovska skupina TrainStation.

Promocijski koncert tega močnega prvenca bo zvečer ob 20. uri, v Pinelini dnevni sobi v Ljubljani, kjer se mu bo pridružilo nekaj glasbenih prijateljev. Iz Dublina prihaja Joanna Marie, gostja na albumu, iz Ferrare Enrico Cipollini z dobrom, nastopili bodo pa še Pija Vidmar na violini, Dejan Slak na wurlitzerju in Martin Koncilija na kontrabasu.