Album tedna: džeZZva, Live From The Hidden Courtyard

Drugi album prekmurske jazzovske zasedbe.

Objavljeno
26. maj 2017 16.28
Zdenko Matoz
Zdenko Matoz
džeZZva
Live From The Hidden Courtyard
samozaložba, 2016

Prekmurska fusion zasedba džeZZva, ki v svoji glasbi bolj kot jaz in rock združuje jazz in etno, je izdala album z živimi posnetki, ki so ji naredili na domačem terenu, oziroma dobesedno na domačem dvorišču. Zasedba deluje od leta 2010, leta 2014 pa je izdala prvenec z avtorsko glasbo džeZZva.

Avgusta lani je skupina posnela koncert na Skritem dvorišču v Murski Soboti, zato album tudi nosi naslov Live From The Hidden Courtyard. Na njem je nekaj nekaj nove glasbe in nekaj skladb iz njihovega prvenca. Kar 70 minut je uokvirjenih v dve jazzovski različici prekmurskih ljudskih pesmi, in sicer Če bi ges bijla fčelica, ki so jo izdali že na prvencu, in pa Ne orji, ne sejaj, ki je novost. Druga nova skladba je Ariel, avtorja Johna Zorna.

Skupina se je odločila za resnično koncertni album, ki dejansko povzema občutek koncertnega vzdušja. Koncert je snemal Kristjan Ivanov, mix in mastering je opravil Ivor Knafelj in Dejan Berden. Zasedbo džeZZva sestavljajo Dejan Berden (klavir), Iztok Rodež (kitara), Mojmir Wolf (kontrabas) in Miran Celec (bobni) in so redni gostje številnih domačih in tujih glasbenih, še posebej jazzovskih festivalov.

Live From The Hidden Courtyard pa gotovo predstavlja enega bolj atraktivnih živih zvočnih zapisov kakšne domače glasbene zasedbe.