Album tedna: Jardier, Jardier

Atraktiven prvenec mlade rockoske zasedbe.

Objavljeno
18. februar 2016 15.51
Zdenko Matoz
Zdenko Matoz
Jardier
Comradfilm, 2015

Domača zasedba Jardier je verjetno trenutno ena najbolj vročih novih rockovskih zasedb pri nas. Konec lanskega leta so pevec in kitarist Alex Raztresen, bobnar Andrej Zavašnik, klaviaturist in kitarist Jure Pohleven, baskitarist Dejan Slak in kitarist Borut Perše izdali intriganten prvenec, ki so ga poimenovali po sebi. Deset pesmi precej atmosferskega rocka odseva tako tradicijo Joy Division kot aktualnost Sigur Rós in na trenutke rockovsko energičnost, ki smo je vajeni tako od poskočnih The Rolling Stones kot od eksplozivnih Repetitor

Prvenec še vedno odmeva tako med kritiki, kot med občinstvom, k čemer je tudi pripomogel nastop zasedbe na nedavnem Mentu v Ljubljani, kmalu se pa obeta rafal nastopov, in sicer 12. marca v Trainstationu (Kranj), 18. marca v Hiši mladih (Ajdovščina), 19. marca v MIKK-u (Murska Sobota) ter 16. aprila v mariborskem Satchmu in 23. aprila v kočevski Baza 13. Doslej je zasedba z albuma izdala tri single Pieces, Sailor in Core.

Zasedba zanimivo nalaga sloje glasbe in gradi zvočne pokrajine in ob tem zveni povsem sodobno ob hkratnih prizvokih tradicije. Zasedba, ki brez težav stopi ob bok podobnih tujim zasedbam.

Album Jardier je gotovo ena od zvočnih presenečenj zadnjih let v domači glasbeni industriji.