Album tedna: Siter, Kompilacija največjih hitov

Prvenec z močnim avtorskim pristopom.

Objavljeno
22. julij 2016 16.33
Zdenko Matoz
Zdenko Matoz
Kompilacija največjih hitov

Zasavski zrak očitno zelo dobro dene umetnikom, ki skušajo iz sebe iztisniti vse najboljše. In nekaj najboljšega je že na prvencu dala od sebe zasedba Siter s prvencem Kompilacija največjih hitov. Zasedbo vodi Primož P Ram Siter ob podpori izkušenih glasbenikov, kot so harmonikar in klaviaturist Jure Tori (Orlek, Tori Trio, Flora & Paris, Tori Story), basist Sašo Piskar ter tolkalec Luka Kopušar (Orlek). Vse skupaj pa ima močan kantavtorski pečat, saj je Siter zagotovil glasbo, besedila, akustične kitare in glas.

Vokalist zasedbe Nevember1 in radijski Rock voditelj je neke vrste samostojno pot začel pred dvema letoma s pesmijo Nova senzacija. Skladba je napovedala prvenec s pompoznim naslovom Kompilacija največjih hitov, ki pa, kot pravi avtor, dejansko odraža resnico, kajti na njem so vse najboljše pesmi, ki jih je doslej izdal. Kot novi singel pa je album v beli svet pospremil s skladbo Doma.

Skrajno neambiciozen pristop je dal šarmanten rezultat. Sitrova besedila, ki so ne le družbenokritična temveč družbeno analitična na svojstven umetniški način z znanim revirskim obešenjaškim humorjem razkrivajo naš vsakdan. Pri tem pa poskrbi, da se ob tem vendarle nasmehnemo.

Med domačimi albumi je gotovo Kompilacija največjih hitov eden zanimivejših v tej polovici leta.