Album tedna: Stray Train, Blues from Hell - The Legend of the Courageous Five

Odlična domača blues rock zasedba bo zvečer v Kinu Šiška predstavila svoj drugi album.

Objavljeno
21. november 2017 15.47
Zdenko Matoz
Zdenko Matoz
Stray Train
Blues from Hell - The Legend of the Courageous Five
Dallas Records, 2017

Slovenija ta hip premore kar tri izvrstne blues rockovske atrakcije evropskega formata, ki vsak od njih izvaja svojo različico bluesa, večne glasbene inspiracije številnih rockerjev. Zasedbama Prismojeni profesorji Bluesa in Hamo & Tribute 2 Love stoji ob rami tudi skupina Strain Train. Nase so opozorili z izvrstnim prvencem gigantsko dolgega naslova Just ‘Cause You Got The Monkey Off Your Back Doesn't Mean The Circus Has Left Town in ostrega ter trdega blues rocka. Zasedba tudi na svojem drugem albumu Blues from Hell - The Legend of the Courageous Five nadaljuje s tradicijo dolgih naslovom ter jasno zvočno usmerjenostjo, ki jo je zakoličila že na prvencu.

Pevec Luka Lamut, baskitarist Niko Jug, bobnar Viktor Ivanović ter kitarista Jure Golobič in Boban Milunović so tudi na drugem albumu krasno posodobili zvok, ki je svojčas odmeval pri zasedbah Bad Company, Free, pa tudi ZZ Top ter George Thorogood & The Destroyers in podobnih. Zvočno in oblikovno je album Blues from Hell - The Legend of the Courageous Five na najvišji ravni in ponuja še vedno tisto nesterilno in preznojeno obliko blues rocka z vonjem po bencinu.

Po izdaji lanskega prvenca so Stray Train konec lanskega leta skupaj s švedskimi Blues Pills in nemškimi Kadavar na turneji v 45 dneh obredli celotno Evropo in letos poleti odigrali kar nekaj velikih evropskih festivalov je ta hard and heavy lokomotiva izdala odlično nadaljevanje prvenca, kar so napovedali s svojim videosinglom Heading for the Sun. Spot je na svojih spletnih straneh objavilo kar devet najvplivnejših glasbenih portalov v Evropi Stormbringer (GSA), Spaziorock (IT), Rock in Spain (ESP), Kaaoszine (FIN), Lords Of, Metal (NL), Grimm Gent (BEL), RAMzine (UK), Rockoverdose (GRE) in Horns Up (FR).

Skupina s svojim internacionalnim glasbenim pristopom tako že od samega začetka odmeva tudi v tujini, kar nadaljuje z albumom Blues from Hell - The Legend of the Courageous Five, na katerem je novih dvanajst blues rockovskih granat odpetih v angleščini, ki bodo zagotovo močno odmevale.

Album Blues From Hell - The Legend of the Courageous Five je vzorčen izdelek modernega bluesa in dokaz, da je ta glasbena forma, ki je starejša od stoletja, še vedno lahko zveni sveže moderno in atraktivno.