Ana Netrebko v bolnišnici, a se že počuti bolje

Ruska sopranistka je za covidom-19 zbolela po nastopu na otvoritvenem koncertu v Bolšoj teatru.

Objavljeno
18. september 2020 11.45
Posodobljeno
18. september 2020 11.57
Ana Netrebko na vaji v Ljubljani 15. avgusta. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
S. B., STA
S. B., STA
Še preden je oboževalce ruske sopranistke Ane Netrebko doletela novica, da je zbolela za covidom-19, se je ta oglasila po instagramu: »Že pet dni sem v bolnišnici s pljučnico in kmalu bom bolje,« je sporočila oseminštiridesetletna operna ikona in v pomirljivem tonu nadaljevala, da je bila v bolnišnico sprejeta pravočasno, da ji nudijo vso pomoč in da bo še vse dobro. Pevkin menedžer Maxim Berin je tudi za New York Times povedal, da se je slabo počutila od 9. septembra, a da je že bolje.



Rusko sopranistko so v bolnišnico napotili po nastopu na otvoritvenem koncertu v Bolšoj teatru; 6. in 8. septembra je nastopila v Verdijevi operi Don Carlos, s katero so ponovno odprli gledališče po zaustavitvi javnega življenja zaradi pandemije. A že 10. septembra so morali predstavo odpovedati, saj so tudi pri ruskem basistu Ildarju Abdrazakovu odkrili okužbo s koronavirusom.

Kot so sporočili iz gledališča, so jih okužbe doletele kljub temu, da so upoštevali vse varnostne ukrepe. Podobno je v Marijinem gledališču v Sankt Peterburgu, kjer se je po poročanju AFP okužilo približno 30 nastopajočih, večinoma baletnih plesalcev, trije so pristali v bolnišnici.

image
S soprogom Jusifom Ejvazovom sta navdušila občinstvo. FOTO: Sandi Fiser


Tudi pri možu Ane Netrebko, azerbajdžanskem tenoristu Jusifu Ejvazovu, je testiranje pokazalo navzočnost protiteles proti novemu koronavirusu, kar pomeni, da je že prebolel okužbo.

Ana Netrebko in Ejvazov sta avgusta s Slovenskimi filharmoniki navdušila občinstvo na Kongresnem trgu v Ljubljani. Vabilo na Festival Ljubljana je bilo prvo, ki sta ga prejela v tihi pandemijski karanteni, za kar sta bila zelo hvaležna. »Vsi v opernem svetu smo veliko izgubili. Če imamo koncert, smo veseli,« je takrat povedala Netrebkova. V Ljubljani je pred tem nastopila jeseni 2012, njen mož pa je na ljubljanskem odru stal prvič.