Ana Netrebko v Ljubljani brez predstavnikov javnosti?

Koncertna izvedba opere Jolanta P. I. Čajkovskega bo brez akreditacij.

Objavljeno
28. september 2012 18.36
Marijan Zlobec, kultura
Marijan Zlobec, kultura

Koncertna izvedba opere Jolanta P. I. Čajkovskega z Ano Netrebko 30. oktobra v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani bo, kot je povedal direktor Slovenske filharmonije Damjan Damjanovič, brez akreditacij. Na spletni strani Slovenske filharmonije je navedeno, da naj si novinarji (in kritiki), ki želijo priti na koncert, vstopnico kupijo.

Koncert je po njegovem mnenju predrag, da bi dali nekaj vstopnic, tudi tistim, ki redno spremljajo njihove koncertne sezone, brezplačno. Odločitev direktorja Damjanoviča je še toliko bolj presenetljiva, saj brez medijev noben dogodek ni dogodek, niti z Ano Netrebko ne, zlasti še v Ljubljani, kamor bo (če ne bo kaj vmes) prišla komaj prvič v svoji petnajstletni svetovni karieri! Da ni akreditacij za nek javni dogodek, se v Sloveniji še ni zgodilo! Ko je prišel Luciano Pavarotti, je imel javno tiskovno konferenco v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma.

Novinarji smo pričakovali tiskovno konferenco z gostjo, osebna srečanja s solistko, možnost intervjujev, odprto
generalko in dostop do koncerta! Ana Netrebko je sicer v ponedeljek pela v Ljubezenskem napoju v Metropolitanski operi v New Yorku.