Anavrin s singlom napovedujejo album

Izposodili so si kar sedem različnih setov bobnov, kitare in ojačevalce pa so posodili tudi številni slovenski kitaristi.

Objavljeno
10. julij 2013 17.00
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura
Slovenska rock zasedba Anavrin z novim singlom Premalo enakih napoveduje izid tretjega albuma. Za snemanje so si izposodili kar sedem različnih setov bobnov, svoje kitare in ojačevalce pa so posodili tudi številni slovenski kitaristi. Pevec Damir Lisica, basist Anej Kočevar, kitarista Leon Kolenc in Jure Golobič ter bobnar Matej Selan so se dela lotili v domačem studiu pri basistu Aneju. Vse skupaj pa nadgrajujejo v zanimivo zgodbo, saj so nekaj materiala posneli kar v kulturnem domu v Trzinu.

»Snemanje tretjega albuma smo si zamislili drugače kot je potekalo snemanje prvih dveh albumov pred leti. Ponavadi se inštrumenti nasnemavajo en na drugega, a smo tokrat bas in boben posneli skupaj v živo. Ker za dober zvok bobna potrebuješ veliko snemalno sobo, se nam je kulturni dom v Trzinu zdel ravno pravšnji, poleg tega pa je še akustika dvorane zelo dodelana,« pravi basist Anej Kočevar, ki tudi producira album.

Ker so skladbe z albuma so zelo različne, so bili člani prepričani, da en zvok bobnov ne more zadovoljiti vseh skladb. Tako so si pri slovenskih proizvajalcih tolkal izposodili kar sedem različnih setov bobnov. »Ni naključje, da smo se odločili za slovenske proizvajalce. Zahvaljujemo se ekipi Manic Drum in Bone Drum, bobnarjema Gregorju Jakcu (Adam) in Andreju Zavašniku (Srečna mladina, Gušti),« pravijo Anavrin. V enem vikendu so posneli bobne in bas, nato so se v domačem studiu SickBastard lotili snemanja kitar in vokalov. Tudi tukaj so eksperimentirali z zvokom različnih kitar, za kar sta v prvi vrsti poskrbela Jure Golobič, izvrstni kitarist in uveljavljeni učitelj kitare, ter Leon Kolenc. Nekaj kitar in ojačevalcev so jima posodili glasbeni kolegi Matej Mršnik (Hamo & Tribute to Love), Gušti, Peter Dekleva (Srečna mladina), Matej Sušnik (I.C.E.), Tine Janžek (I.C.E.) in Niko Jug (CoverLover). Anarvin pravijo, da so tako prišli so do željenega, organskega zvoka in je sedaj v fazi miksanja albuma. Pri eni skladbi je gostoval tudi Tamburaški orkester Šmartno pri Litiji, posneli pa so tudi didgeredoo, inštrument avstralskih domorodcev.