André Rieu je popolnoma razprodal koncert

Sloviti nizozemski violinist in ustanovitelj Orkestra Johanna Straussa bo 14. junija nastopil v dvorani Stožice.

Objavljeno
18. maj 2017 14.04
Zdenko Matoz
Zdenko Matoz
Organizator Star produkcija obvešča, da je koncert Andréja Rieuja, popularnega nizozemskega violinista in ustanovitelja Orkestra Johanna Straussa, ki preigrava slovite valčke in bo 14. junija nastopil v dvorani Stožice, v celoti razprodan. Hkrati sporoča, da so na voljo še vstopnice za koncert v Areni Zagreb, ki bo naslednji dan, 15. junija.

André Rieu, violinski virtuoz in dirigent, je umetnik svetovnega kova, ki je v svoji karieri prodal več kot 40 milijonov albumov, kar 30 pa jih je doseglo prvo mesto na svetovnih glasbenih lestvicah. Kariero ima dolgo že več kot štiri desetletja, na njegovih koncertih pa ga je videlo že skoraj 700.000 oboževalcev. Njegov program je zanesljiv in všečen, saj je sestavljen iz največjih filmskih, opernih, pop in rock uspešnic ter skladb iz najlepših muzikalov in najlepših valčkov. Rieu pravi, da je valček zelo pomemben del njegovega življenja. »Zame je valček zelo pomemben način, s katerim lahko izrazim svojo pozitivno naravnanost in prinašam humor svetu. Ne vem, kje bi danes bil brez čudovitega dela Na lepi modri Donavi Johanna Straussa. Zagotovo ne bi bil človek, kakršen sem danes. Gre za melodijo, s katero izražam svoja čustva in z njo pripravim mnoge, da zaplešejo valček. Johann Strauss pa je moj najljubši skladatelj vseh časov.«

Uveljavil se je kot »kralj valčka« našega časa. Začelo se je leta 1994, ko je s svojim Orkestrom Johanna Straussa prepotoval ves svet. Glasbo predstavlja srčno in sproščeno, njegovi oboževalci pa ga imajo radi zaradi njegovega posebnega nastopa, repertoarja in entuziastičnega vodenja koncertov. Doslej je prejel kar 411 platinastih in 170 zlatih nagrad, trikrat pa je osvojil nagrado brit za album leta za klasično glasbo. Rieu igra na Stradivarijevi violini iz leta 1732.

Njegov doslej največji koncert je bil v Melbournu v Avstraliji, kjer ga je v živo videlo kar 38.000 ljudi. Vsa odrska oprema, kostumi in inštrumenti so pripravljeni v kar štirih kompletih, s čimer njegova produkcija zagotavlja nemotene hitre premike po svetu, še posebej v primeru turnej, ki se hitro selijo med celinami.