Andreya Triana, glas novega soula

Drevi se bo nova sezona v ljubljanskem klubu K4 začela z izjemnim koncertom

Objavljeno
25. september 2013 17.41
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura
Britanska pevka Andreya Triana je prvič nastopila pri nas januarja 2011 v klubu Cankarjevega doma v Ljubljani, ko je predstavila svoj prvenec Lost Where I Belong (Ninja Tunes). Že takrat je veljala, predvsem zaradi svojih različnih sodelovanj, tudi z mojstrom Bonobom, ki je tudi produciral njen prvenec, za velik up novega britanskega soula. Tokrat se vrača v Ljubljano, kjer bo drevi ob 21. uri v klubu K4 odprla novo sezono tega kluba in predstavila glasbo s svojega drugega albuma.

Samouka pevka in kantavtorica izvira iz večkulturnega okolja jugovzhodnega Londona in je začela peti pri rosnih sedmih letih. Strast do glasbe jo je tako prevzela, da se je dolge ure zapirala v sobo in pisala poezijo ter snemala skladbe na domačem kasetofonu. Kariero je začela kot najstnica na raznih pevskih tekmovanjih, brez kakšnih posebnih ambicij, da bi njen talent cvetel po svetovnih odrih.

Leta 2006 je bila izbrana za sodelovanje pri Red Bull Music Academy v Avstraliji, kjer je izbrusila talent za improvizacijo in spoznala precej producentov in glasbenikov. Leta 2009 je bila Andreya Triana zelo zaposlena, saj je gostovala po Ameriki in Kanadi z zasedbo britanskega didžeja Bonoba. Na prireditvi mladih talentov Introducing stage mreže BBC v Glastonburyju je predstavila nove skladbe in sodelovala pri treh albumih založbe Ninja Tune Records.

Bonobo jo je takoj sprejel za svojo pevko pri albumu Black Sands, ki ga je tudi v živo istega leta 2011 predstavil v Kinu Šiška, žal brez Andreye Triana. Prvenec Lost Where I Belong jo je postavil ob bok vsem vokalistkam, ki se ukvarjajo z novim soulom, oziroma jo je postavil kar v ospredje, saj je z uporabo raznih looperjev, njen nastop izjemno inovativen, kar je v Ljubljani že pokazala in bo gotovo spet ponovila.