Andreya Triana že drugič v Ljubljani

Prvič je nastopila po izidu prvenca, drugič pa pred izidom drugega albuma.

Objavljeno
27. september 2013 17.03
Andreya Triana/koncert
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura
Mlada in izjemna britanska pevka Andreya Triana je na začetku kariere, pa smo v Ljubljani imeli ta privilegij, da smo jo že dvakrat videli in slišali. Prva diva novega britanskega soula, ki je odraščala v multikulturnem okolju jugovzhodnega Londona, v svojo glasbi prinaša to stilsko raznolikost, pisanost različnih ritmov in melodij. Sinoči je s svojim spremlejvlanim triom več kot uspešno odprla novo sezono ljubljanskega kluba K4, ki bo kot kaže vendarle nekoliko razširil svojo glasbeno ponudbo.

Drobna Andreya Triana je prava soul diva, izjemna vokalistka, v čigar glasu odmevajo glasovi kot tudi moč pevk kot so Nina Simone, Heather Small, Lauryn Hill, Erykah Badu, Sade Adu in Skye Edwards.  Britanski glasbeni tisk ji je povsem upravičeno dodelil naziv prva diva novega britnaksega soula in to kar kmalu po izidu prvenca Lost Where I Belong leta 2010, ki ga je produciral Bonobo. Januarja naslednje leto ga je že predstavila v Ljubljani v klubu Cankarjevega doma z izjemnim nastopom. Svojo vokalno izjemnost, človeško srčnost in toplino je občinstvu podarila tudi na sinočnjem nastopu v klubu K4. Na njem je poleg pesmi s prvenca predstavila tudi nekaj novih pesmi, ki jih je pripravila za album. Ta je sedaj tik pred izidom.

Očitno ganjena ker so bile njene pesmi tako dobro sprejete od občinstva, ki je nekaj krhkih akustičnih pesmi odpelo z njo, je imela precej dolg dodatek. Tudi tokrat je prikazala svojo veščino uporabe looperja v pesmi dueta Eurythmics Sweet Dreams Are Made Of This, za katero je sproti sama odpela spremljevalne harmonije in ritme, in tudi vokalne linije. To je bilo (spet) izjemno. Koncert pa je zaključila tako, da je v roke vzela njej tako ljube citre, take posebne z akordi, in za slovo tega čustvenega koncerta odpela še pesem Draw The Stars.