Benigar izvoljen v predsedstvo Europe Jazz Network

To je veliko priznanje tako za vodjo jazz programa in glasb sveta kot tudi Cankarjev dom.

Objavljeno
10. oktober 2012 21.35
T. C., Delo.si
T. C., Delo.si
Ljubljana - Bogdan Benigar, vodja jazz programa in glasb sveta in pomočnik direktorja kulturno-umetniškega programa v Cankarjevem domu (CD), je bil z mandatom dveh let izvoljen v predsedstvo zveze Europe Jazz Network. To je veliko priznanje njegovemu delu in delu tistih, ki z njim sodelujejo, predvsem pri Jazz festivalu Ljubljana, poroča STA.

Europe Jazz Network je panevropska zveza producentov, organizatorjev in podpornih organizacij s področja evropske ustvarjalne glasbe, sodobnega jazza in improvizirane glasbe. Ustanovljena je bila z namenom pospeševanja identitete in raznolikosti jazza v Evropi ter ozaveščanja o tej glasbeni zvrsti kot kulturni in izobraževalni vrednoti.

V zvezo je vključenih 86 organizacij iz 27 držav, iz Slovenije zgolj Cankarjev dom. Poslanstvo zveze je pospeševanje, spodbujanje in podpora razvoju evropske ustvarjalne improvizirane glasbe in nudenje priložnosti umetnikom, organizatorjem in občinstvu iz različnih držav za medsebojno druženje in komunikacijo.

Ustvarjalna glasba prispeva k družbenemu napredku ter čustveni in gospodarski rasti, verjamejo v Europe Jazz Network. Letos je zveza obeležila 25-letnico delovanja. Ob obletnici je v italijanskem Bariju med 28. in 30. septembrom potekala generalna skupščina zveze.

Poleg Benigarja so bili v predsedstvo zveze kot člani izvoljeni še Nadin Deventer, Lennart Stromback, Piotr Turkiewicz in Wim Wabbes. Predsednica zveze je Annamaija Saarela, podpredsednik pa Ros Rigby.