Big Foot Mama in pet ta hudih

Na koncertu 17. maja v ljubljanskih Križankah bodo s skupino nastopili prav posebni gostje.

Objavljeno
09. april 2013 17.15
Big foot mama in poseben gost Lojze Slak
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura
Skupini Big Foot Mama še eno zelo uspešno leto zaznamoval sedmi studijski album Izhod. Ker bo 17. maja minilo natanko eno leto od izida, so se fantje odločili njegov uspeh na ta dan kronati z velikim koncertom v ljubljanskih Križankah. Z albuma Izhod so doslej nanizali vrsto odmevnih singlov Slab spomin, Užitek na replay, Pot iz trnja in Umazan dež. Za peti singel z albuma so izbrali skladbo Nor sigurno ne. Zanjo so se odločili, ker »je bilo jasno že takoj po izidu albuma, da bo ta skladba postala single, saj je med vsemi naletela na največ občudovanja - verjetno zato, ker je tako drugačna, da je že malce nestandardna za Big Foot Mamo, in verjetno tudi zaradi besedila, v katerem se lahko najde vsak od nas«.

Tudi na letošnji koncert v Križankah so se odločili, da bodo imeli nekaj gostov, vendar bodo to prav posebni gostje, in sicer jim pravijo - pet ta hudih. »Na spletu se stalno pojavljajo posnetki, kjer naši fani igrajo naše pesmi. Zdijo se nam zelo zabavni in tako smo dobili idejo, da bi namesto standardnih glasbenih gostov na oder ljubljanskih Križank povabili po enega pevca, ritem kitarista, solo kitarista, basista in bobnarja, ki bi z nami v živo odigrali vsak po eno skladbo,« pojasnjujejo Big Foot Mama.

Skupina Big Foot Mama bo aprila na posebnem youtube kanalu zbirala prijave v obliki videoposnetkov. Sodeluje lahko kdorkoli: preprosto se posname, kako poje, igra kitaro, bas ali bobne ob poljubni skladbi Big Foot Mame in posnetek pošlje na youtube kanal. Posnetki bodo sproti objavljeni na spletni strani www.pettahudih.bigfootmama.net in vidni tudi na Facebook strani skupine.

Člani skupine Big Foot mama bodo 21. aprila izbrali finaliste. Finale pa bo potekal konec aprila, ko bodo izbrani finalisti dejansko zaigrali skupaj z Big Foot Mamo, člani skupine pa bodo na koncu določili zmagovalce, torej po enega pevca, solo kitarista, ritem kitarista, basista in bobnarja. Zmagovalci bodo 17. maja z Big Foot Mamo na odru Križank odigrali vsak po en skladbo. Finalno dogajanje bo zabeležila tudi kamera, iz posnetkov pa bo nastala dnevna televizijska serija.