Cherry Poppin' Daddies so zaswingali občinstvo

Na evropski turneji predstavljajo album White Teeth, Black Thoughts.

Objavljeno
25. september 2014 12.57
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura
Ameriška zasedba Cherry Poppin' Daddies iz Oregona je sinoči v Gala Hali na Metelkovi v Ljubljani uprizorila veličasten mali koncert pozitivne in plesne energije, na katerem je prevladoval njihov sedanji zvok swing'a'billyja. Sicer pa poleg swinga in rock'a'billyja njihova pristna glasbena mešanica obsega še nekaj skaja, rocka, punka, bluesa in jazza.

Na majhnem odru se je gnetla osemčlanska zasedba, v kateri je polovica članov v pihalni sekciji, večino odra pa je tako ali tako zavzel energični pevec Steve Perry, ki je izvrstno opravil svoje delo. V celoti pa so zveneli Cherry Poppin' Daddies, kjer so poleg Perryja še baskitarist Dan Schmid, trobentač Dana Heitman, kitarist Chris Ward, tenor saksofosnost Willie Matheis, pozavnist Joe Freuen, bobnar Paul Owen in alt saksofonist Andy Page, kot prava mini eksplozija big band zvoka.

Zasedba na tej evropski turneji predstavlja izjemen nov, šesti po vrsti, album avtorske glasbe White Teeth, Black Thoughts, s katerega so zaigrali večino pesmi od The Babooch, Doug the Jitterbug, I Love American Music, White Teeth, Black Thoughts, Brown Flight Jacket, Concrete Man Blues, Peckerheads and Badasses do Subway Killer. Seveda pa ni šlo brez njihove največje uspešnice Zoot Suit Riot, ki jih je katapulirala v ospredje svetovnega neoswigovskega gibanja. Pripravili pa do tudi nekaj odmevov z letos izdanega albuma priredb Please Return the Evening — the Cherry Poppin' Daddies Salute the Music of the Rat Pack, ki je posvečen Franku Sinatri, Deanu Martinu in Sammyju Davisu, Jr. in sicer Fly Me To The Moon  in v dodatku še That's Life.

Cherry Poppin' Daddies so poleg standardnega koncertnega občinstva pritegnili tudi kar nekaj parov, ki so vztrajno plesali swing, ples, ki ga je spet oživilo zanimanje za swing, še posebej v njegovi moderni electro swing različici, ki jo pri nas izvajajo Manouche.