Clugov plesno-baletni tris

Ljubljana, Cankarjev dom, Gallusova dvorana, od sobote, 5. 10., do torka, 8. 10., ob 19.30

Objavljeno
02. oktober 2013 15.40
S. G., Deloskop
S. G., Deloskop

V ljubljanskem Cankarjevem domu so včeraj z Malim plesnim simpozijem osvetlili ustvarjanje mednarodno priznanega plesalca in koreografa romunskega rodu Edwarda Cluga, ki se je s svojim delovanjem v Opera in balet SNG Maribor zapisal med pomembna koreografska imena zadnjih let.

Simpoziju bo od sobote, 5. 10., do torka, 8. 10., sledil Clugov plesno-baletni tris, ko bodo v Gallussovi dvorani Cankarjevega doma na sporedu tri njegove zelo uspešne predstave v produkciji Opera in balet SNG Maribor.

Tango, izjemna predstava mariborskih baletnikov, s katero je Clug zaznamoval baletno in tudi plesno sceno, in letos slavi visok jubilej, saj je od premiere minilo že petnajst let, bo na sporedu v soboto, 5. oktobra.

Radio and Juliet, v kateri se znamenita ljubezenska zgodba vseh časov spaja z glasbo ene najuspešnejših skupin sodobne angleške alternativne rockovske scene Radiohead, bo na sporedu v ponedeljek, 7. oktobra.

Hommage à Stravinsky, s katerim je Clug lani zaznamoval umetniški poklon Igorju Stravinskemu ob njegovi 130. obletnici rojstva, bo na sporedu v torek, 8. oktobra.