Decembra bo izšel nov album Amy Winehouse

Del dobička od prodaje doslej neobjavljenih pesmi pokojne zvezdnice bo šel v dobrodelne namene.

Objavljeno
03. november 2011 06.52
Posodobljeno
03. november 2011 06.52
R. T., Delo.si
R. T., Delo.si
London - Decembra bo izšel nov album preminule britanske pevke Amy Winehouse, je po poročanju ameriške tiskovne agencije AP napovedala založba Island Records. Plošča z naslovom Lioness: Hidden Treasures (Levinja: Skriti zakladi) bo vsebovala še ne izdane posnetke, alternativne različice njenih uspešnic in popolnoma nove pesmi, skupaj 12 skladb.

Posnetke sta po smrti pevke, ki je umrla 23. julija na svojem domu v Londonu, preposlušala njena dolgoletna glasbena sodelavca Mark Ronson in Salaam Remi. Kot so zatrdili v založbi, sta se strinjala, da gre za »zbirko pesmi, ki si zasluži, da se jo sliši«.

Tretji album Winehousove po ploščah Frank in Back to Black bo izšel 5. decembra, na njem pa bo tudi poslednji pevkin studijski posnetek - duet Body Soul s Tonyjem Bennettom. Ronson in Remi sta posnetke izbrala v sodelovanju s pevkino družino, njenim managementom in založbo.

Po en funt (1,15 evra) od vsakega prodanega albuma v Veliki Britaniji bodo namenili fundaciji, ki so jo v spomin na Winehousovo ustanovili za pomoč otrokom in mladim, ki se borijo z odvisnostjo od drog in alkohola, piše STA.