Deloskop izpostavlja: Brest v kavarni Slamič

V ljubljanski kavarni Slamič bo ob 20. uri nastopila nova slovenska zasedba.

Objavljeno
19. april 2017 12.34
Zdenko Matoz
Zdenko Matoz

Zvečer ob 20. uri bo v ljubljanski kavarni Slamič nastopila nova slovenska zasedba, polna izkušenih glasbenikov in glasbenic. Skupina Brest je združila odlično poezijo s prav takšno glasbo in izjemnim vokalom. Na prvi pomladanski dan in svetovni dan poezije, 21. marca, je skupina Brest pri založbi Celinka izdala svoj prvenec Nemi film.

Večina glasbe na tem izjemnem albumu je delo odličnega jazz kitarista in skladatelja Sama Šalamona. V izvirne melodije in aranžmaje je odel prav posebno poezijo Kristine Kočan, ene najboljših slovenskih pesnic mlajše generacije. Vse to pa je s svojim izjemnim vokalom, ob prav taki inštrumentalni spremljavi, odpela pevka s specifičnim glasom Vesna Zornik, članica skupine Katalena. Koncertno postavo poleg Šalamona in Zornikove tvori še ritem sekcija z basistom Samom Pečarjem in bobnarjem Bojanom Krhlankom.

Album so s svojim gostovanjem dodano zvočno obarvali zanimivi glasbeniki Boštjan Gombač (klarinet in trobenta), Daniel Marinič (harmonika), Samo Pečar (bas), Andrej Hrvatin (tolkala), Miloš Bogataj (lapsteel kitara) in Špela Huzjak (violina). Prefinjena zvočna mešanica popa, jazza, bluesa, rocka in odmevov ljudske glasbe očara že na prvo poslušanje in jo glasbeniki z veseljem predstavljajo tudi v živo.