Deloskop izpostavlja: Jure Pukl na Ljubljanskem gradu

Ljubljana, Ljubljanski grad. 9. 3., ob 21. uri.

Objavljeno
08. marec 2018 19.36
M.V.
M.V.

Slovenski saksofonist Jure Pukl, ki živi in ustvarja v New Yorku, bo svoj novi album Doubtless (v slovenskem prevodu Brez dvoma), ki bo maja izšel pri londonski založbi Whirlwind Recordings, nocoj predstavil v sklopu petkovih koncertov Jazz Club Ljubljanski grad.

Posnel ga je lani, ko sta se mu v novomeškem studiu pridružila večletna ameriška sodelavca basist Joe Sanders in bobnar Gregory Hutchinson, k sodelovanju pa je ponovno povabil tudi svojo soprogo saksofonistko Melisso Aldana, s katero sta prvič skupaj sodelovala na Puklovem albumu The Life Sound Pictures.

»Jure Pukl in Melissa Aldana se združita v eno … glasba je bogata s strastno, brezčasno ekspresijo,« je ob poslušanju glasbe z novega albuma zapisal svetovno znani saksofonist Joe Lovano.

Po pravkar končani glasbeni delavnici Kreativna jazz klinika Velenje, ki jo je pred leti obudil, in evropski turneji bo Jure Pukl svojo že deveto samostojno ploščo nocoj ob 20. uri predstavil na ljubljanskem gradu v Skalni dvorani ob ameriškem trobentaču Philipu Dizacku, basistu Robertu Jukiču in bobnarju Klemensu Marktlu.