Deloskop izpostavlja: Okarina Festival, Transparent Water

Bled, Festivalna dvorana. 2. 8., ob 20.30.

Objavljeno
01. avgust 2017 17.43
M. V.
M. V.

V Festivalni dvorani na Bledu bodo nocoj ob 20.30 predstavili več let nastajajoči album Transparent Water, ki sta ga ustvarila v ZDA živeči kubanski glasbenik Omar Sosa in v Londonu živeči senegalski korist Seckou Keita.

Februarja izdani album je plod večletnega sodelovanja pianista in skladatelja Omarja Sose, sedemkratnega nominiranca za grammyja, z večkrat nagrajenim virtuozom kore in pevcem Seckoujem Keito.

Glasbenika sta se spoznala na enem izmed Keitinih koncertov, ko se mu je na odru nenačrtovano pridružil Sosa. Sledilo je Sosino povabilo Keiti k ustvarjanju in čez dobro leto sta z venezuelskim tolkalcem Gustavom Ovallesom posnela ogrodje skladb.

Tako Sosa kot Keita ustvarjata na širokem žanrskem področju od jazza, latina do afriških godb. Kot pravijo organizatorji, je najnovejši album primer izjemne odločenosti Omarja Sose pri iskanju novih kombinacij, poleg tega pa manifestacija improvizacijske svobode in veselja ob skupnem umetniškem izražanju s Keito.

Album Transparent Water sta ustvarila s številnimi gostujočimi glasbeniki, med njimi mnogimi iz Azije. Na turneji bo priznano dvojico spremljal še tolkalec Gustavo Ovalles.