Deloskop izpostavlja: Okarina Festival

Bled, več prizorišč. 27. 7. Blejski grad ob 20.30.

Objavljeno
26. julij 2017 20.19
M. V.
M. V.

Na Bledu se nocoj začenja 27. edicija etno festivala, ki bo med 27. julijem in 6. avgustom ponudil enajst etno in jazz koncertov. Gostujoče zasedbe je tudi letos izbral Leon Ličof, dolgoletni programski vodja festivala.

Med njimi velja še posebej izpostaviti nastop večkratne dobitnice grammyja Hiromi (31. 7.), jazz pianistke, ki je navdušila na lanskem jazz festivalu v Ljubljani. Spregledati ne gre Amire Medunjanin (29. 7.), prve dame bosanskega sevdaha, kot tudi ne velikana etno glasbe Omarja Sose, ki bo na Okarini združil moči s Seckoujem Keito (2. 8.). Vsi trije koncerti bodo v Festivalni dvorani.

Na blejskem gradu bosta nastopila južnokorejska zasedba Duo Bud (27. 7.) in Španka Amparo Velasco – La Negra (28. 7.).

Preostale skupine se bodo zvrstile na Jezerski promenadi: z Ljudsko Z'godbo bo nastopil Pihalni orkester Jesenice – Kranjska Gora (30. 7.) v sodelovanju mezzosopranistke Monike Bohinec, solistke dunajske državne opere, in tenorista Klemna Torkarja ter Mešanega pevskega zbora Vox Carniola z Jesenic;

1. 8. bo tolkalski spektakel pripravila šestnajstčlanska japonska bobnarska zasedba Gocoo, 3. 8. senegalski Orkestra Baobab, ki spaja afro-kubanske ritme ter portugalske melodije s kongovsko rumbo, highlifom in paleto lokalnih slogov.

4. 8. bo nastopil Vieux Farka Toure, sin legendarnega malijskega kitarista Alija Farka Touréja. 5. 8. bo nastopil špansko-alžirski duet Juan Carmona in Ptit Moh Chaabi, 6. 8. pa bo festival zaokrožil koncert mednarodnega glasbenega kolektiva Kefaya, ki sta ga osnovala v Britaniji živeča glasbenika in producenta Giuliano Modarelli in Al MacSween.

Festival bo na blejskem gradu nocoj ob 20.30 uvedel južnokorejski Duo Bud, ki deluje kot projektna skupina v okviru produkcije Bud pod vodstvom So-ra Kim