Deloskop izpostavlja: Otroci za otroke, dobrodelni koncert ZPMS

Ljubljana, Cankarjev dom. 7. 6., ob 19. uri.

Objavljeno
06. junij 2017 21.49
Mirka Velikonja
Mirka Velikonja

V Cankarjevem domu bodo nocoj ob 19. uri nastopili Rock mulčki, pevski zbor OŠ Nove Jarše, s spremljevalno zasedbo Urban Grabenšek (klavir), Damir Pavlič (bobni), Tilen Stepišnik (kitara), Tomy Farkaš (bas kitara) in znanimi slovenskimi glasbeniki.

Zbor, ki ga že vrsto let vodi Emir Jušič, je gostitelj dobrodelnega koncerta ZPMS Otroci za otroke, na katerem bodo nastopili Gal Gjurin, Severa Gjurin, Vlado Kreslin, Tokac (Dan D), Tomi Meglič (Siddharta), Borut Marolt, Ula Ložar, Zavod za gluhe in naglušne Ljubljana in Otroški pevski zbor RTV.

Na programu Rock mulčkov so priredbe znanih slovenskih in tujih rock in pop uspešnic. S koncertom želijo svojim vrstnikom omogočiti otroške radosti, ki jim jih njihova stiska ne dopušča. Zbrana sredstva bodo namenjena za akcijo Pomežik soncu – otroška poletna letovanja ob morju v organizaciji ZPMS.

Posnetek koncerta bo v soboto, 10. 6., ob 20. uri predvajan tudi na prvem radijskem in prvem televizijskem programu RTV Slovenija.

Pomagate lahko z nakupom vstopnice za koncert ali prispevate pet evrov s poslanimi sporočili s ključno besedo ZPMS5 na številko 1919.

V klicnem centru, kjer bodo v soboto zbirali prispevke, bodo sodelovali številni znani Slovenci, med njimi Boris Kobal, akrobata FIlip Kržišnik in Blaž Slanič, Urška Vučak, Jelena Aščić, Manica Janežič Ambrožič, Andrej Težak - Tešky, Klemen Janežič in drugi, ter tako pomagali, da bo čim več otrok poletje preživelo v družbi vrstnikov na brezskrbnih počitnicah.