Deloskop izpostavlja: Wovenhand v Kinu Šiška

Ljubljana, Kino Šiška. 20. 5., ob 20. uri.

Objavljeno
19. maj 2017 18.40
Wovenhand v Kinu Šiška. Ljubljana, 22,04,2015
Z. M.
Z. M.

Po dveh letih se rockovski pridigar David Eugene Edwards in njegova skupina Wovenhand, potem ko so leta 2015 predstavili album Refractory Obdurate, vračajo v ljubljanski Kino Šiška, kjer bodo ob 20. uri predstavili nov album Star Treatment. Posneli so ga v studiu Steva Albinija in izdali v založbi Sargent House.

Zasedba preigrava glasbeno mešanico, sestavljeno iz zelo različnih glasbenih slogov, od neofolka, alternativnega countryja, postrocka, punka, industrijskih zvokov do folk rocka. Takrat pa je temu dodala še zvočni zid, ki je na takratnem koncertu zvenel kot monolitni zvočni blok hrupa. Nastopili so skoraj brez nihanj, David Eugen Edwards pa je opravil dolgo rockovsko pridigo, večinoma v mikrofon, ki je nekoliko popačil njegov glas.

Edwards s svojim renoméjem, utemeljenim že v časih, ko je po svetu križaril s puščavsko folk rock zasedbo 16 Horsepower, z Wovenhand predstavlja karizmatičen in samosvoj glasbeni izraz. Velja za enega najprepoznavnejših pojavov neodvisne ameriške glasbene scene zadnjih dveh desetletij, ki svojo glasbeno pridigo nadaljuje s svojo skupino in lani izdanim osmim albumom Star Treatment, ki ga predstavlja na tej turneji.