Depeche Mode navdušili polne Stožice

Britanska skupina po več kot desetletju znova v Ljubljani.

Objavljeno
14. maj 2017 23.35
De. P., STA
De. P., STA

Ljubljana – Legendarna britanska skupina Depeche Mode je sinoči v nabito polni dvorani Stožice izvedla enega od koncertnih vrhuncev letošnjega leta pri nas. V več kot dvournem glasbenem spektaklu je dodobra razgrela občinstvo.

Ena najbolj vplivnih elektro-synth skupin vseh časov se je pred kratkim vrnila na glasbeno sceno z novim studijskim albumom Spirit, s katerim znova dokazuje, da je že dolgo presegla svoje udarne začetke iz osemdesetih let.

Zasedba, ki jo sestavljajo Dave Gahan, Martin Gore in Andy Fletcher, je šov v Stožicah tako odprla z dvema odmevnima pesmima z novega albuma, Going Backwards in So Much Love.

Sledile so starejše uspešnice Barrel of a Gun, A Pain That I'm Used To, Corrupt In Your Room in World in My Eyes.

Med novimi skladbami so Depeche Mode občinstvu namenili še Cover Me in Poison Heart ter edini do sedaj izdani single z novega albuma, Where's The Revolution, ki so jih pomešali med svoje klasike, kot so Home, A Question of Lust, Everything Counts, Enjoy the Silence in Never Let Me Down Again.

Foto: Jože Suhadolnik

Po glasnih odzivih občinstva se je skupina vrnila na oder še s petimi pesmimi, med katerimi so bile In My Shoes in I Feel You ter priredba Heroes Davida Boewija, s katero so se fantje poklonili lani preminulemu britanskemu glasbeniku. Šov so nato zaključili z udarnim Personal Jesus.

Najnovejšo turnejo je zasedba, ki slovi po nastopih, prežetih z močnimi emocijami, začela pred desetimi dnevi v Stockholmu. V naslednjih dveh mesecih bodo obiskali 32 evropskih mest, zatem pa jih bo koncertna pot vodila še v Južno in Severno Ameriko.

Depeche Mode so se na glasbeni sceni pojavili v osemdesetih in vrhunec doživeli v devetdesetih, ko so pridobili naziv najboljše electro-synth skupine. V 36 let dolgi karieri so prodali več kot 100 milijonov albumov in igrali pred več kot 30 milijoni oboževalcev.

To je bil njihov drugi nastop v Sloveniji. Prvič so jo obiskali leta 2006, ko so v sklopu turneje Playing the Angel zatresli stari bežigrajski stadion. Takrat so kot predskupina nastopili britanski rockerji Placebo, sinoči pa je občinstvo ogrel danski indie rock duo The Raveonettes.