Dropkick Murphys skupaj s Flogging Molly in Glenom Matlockom

Ketski punkerji iz Bostona so v petek odigrali tretji koncert pri nas, zdaj bodo nam najbližje v Padovi

Objavljeno
06. februar 2018 12.09
*jmatoz*Dropkick Murphys
M. F.
M. F.

Prihodnjo sredo, na praznik zaljubljencev, bo v padovski areni Gran Teatro Geox koncert bostonskih Dropkick Murphys. Band se je na evropski turneji nekoliko nepričakovano v petek, 2. februarja ustavil na festivalu Winter Days of Metal v Bohinjski Bistrici. Šlo je za tretji njihov nastop v Sloveniji, potem ko so prej že dvakrat konceritrali v razprodani Cvetličarni in Kinu Šiška.

Ameriški keltski punk bend iz Bostona deluje že skoraj 20 let, svetovno slavo pa so dosegli leta 2004 ob izdaji singla Tessie.

Že poleti 2012 so Dropkick Murphys v Kinu Šiška dokazali, da nimajo le dobre keltsko-punk-folk glasbe, temveč da so tudi pravi strokovnjaki v energičnem in interaktivnem nastopu.

Al Barr (vokal), Ken Casey (bas kitara in vokal), James Lynch (kitara), Matt Kelly (bobni), Marc Orell (kitara), Scruffy Wallace (dude, mandolina) in Tim Brennan (mandolina, piščal, akustična kitara, orgle) bodo nam najbližje spet 14. februarja v Padovi. Brez dvoma bo šlo za nepozaben koncert, saj so se jim ob tokratni tureniji pridružili še Flogging Molly, kalifornijsko-ketski punkrockerji, in Glen Matlock, bas kitarist legendarni punkerjev Sex Pistols.

Bostonsko-irski glasbeniki so do zdaj izdali osem albumov in več singlov, med najboljše albume se uvršča Blackout (2003), mnogi pa jih poznajo po uspešnici I'm Shipping up to Boston, ki se je proslavila v z oskarjem nagrajenem filmu The Departed Martina Scorseseja