Elton John navdušil v ljubljanskih Stožicah

Angleški glasbenik Elton John je prvič nastopil v Sloveniji. Na koncertu je bilo 8000 ljubiteljev pop glasbe.

Objavljeno
11. november 2011 16.42
Posodobljeno
11. november 2011 21.30
Z. M., kultura
Z. M., kultura

Ljubljana - Na svojem prvem nastopu v Sloveniji v ljubljanskih Stožicah je angleški glasbenik in svetovni superzvezdnik Elton John, ki je nastopil z 11 člansko zasedbo, navdušil občinstvo.

Koncert je trajal tri ure. V tem času je zaigral štiriindvajset skladb.

Nastop je začel s Saturday Night's Alright, končal pa s Crocodile Rock in dvignil dvorano na noge. Za dodatek je izvedel še skladbe Your Song, Circle Of Life in Can You See The Love Tonight.

Pevec je odrsko scenografijo dopolnil z velikim videozidom za animacije in dvema ekranoma, na katerih so obiskovalci lahko spremljali dogajanje na odru. Zvok na koncertu je bil odličen.

Še preden je na oder stopil Elton John, je občinstvo razgrel slovensko-hrvaški čelistični duet 2cellos (Luka Šulić in Stjepan Hauser). 

Zaigrala sta nekaj skladb iz svojega prvenca, nato pa se jima je na odru pridružil Elton John s skupino.

Skupaj so zaigrali izbor kakšnih 15 uspešnic iz bogate Eltonove kariere, med njimi Saturday Night's All Right, Levon, Madman Across The Water, Sorry Seems To Be The Hardest Word ter nekaj novih skladb (Hey Ahab, Gone To Siloh, Monkey Suit) z albuma The Union, ki ga je lani izdal skupaj ameriškim glasbenikom Leonom Russellom.

Po nastopu v Ljubljani se ekipa odpravlja v Moskvo. Sledili bodo še azijski, avstralski in ameriški del turneje.