Glasba za dobro jutro: Benjamin P. Woods, Painkiller

Postal je mojster flamenka, ker mu je zasvojenec sunil električno kitaro.

Objavljeno
22. maj 2017 17.16
B. M.
B. M.
Eden najbolj nadarjenih mojstrov flamenka Benjamin P. Woods s svojimi hitrimi prsti dokazuje, da sta glasba španskih Romov in heavy metal lahko združljivi v dih jemajočo sinkretično tvorbo. Na ta način vodi skupini Flametal, v kateri je flamenku dodal distorzirane tone, in Heavy Mellow, v kateri v slogu flamenka preigrava rockerske in metalske uspešnice Slayer, Motörhead, Mötley Crüe, Megadeth, Kiss, Kinga Diamond ... Da bo mera polna, je Woods prijel tudi električno kitaro in ubral solaže in ritem flamenka, kar se med najbolj zapriseženimi ljubitelji in igralci tradicionalnega flamenka zdi nepredstavljivo.

Tudi Woodsova glasbena pot je nenavadna. Najprej se je Seatlečan hotel uveljaviti z električno kitaro, s katero je preigraval albume Iron Maiden, in nekje v starosti 21 let mu je to kitaro skupaj z ozvočenjem ukradel neki zasvojenec. A Woodsa to ni odvrnilo od igranja heavy metala in je nadaljeval s klasično kitaro in si, kot se spominja, rekel: »Hej, to pa zveni kot nora španska kitara.« Prehod na flamenko glasbilo (zdaj igra med drugim na nero kitaro) je bil samoumeven, po samouštvu si je priznal, da potrebuje profesionalni uk, in se izmojstril.

Na posnetku priredba največje uspešnice Judas Priest Painkiller, z njo pravkar osvaja na družabnih omrežjih, če pa se mu hočete pridružiti v preigravanju klasičnih viž teh britanskih titanov, si lahko poleg uspešnice Painkiller za deset dolarjev pretočite note in tablature , vse v flamenko izvedbi: The Ripper, Dissident Aggressor, Electric Eye, Turbo Lover ...