Glasba za dobro jutro: Cee-Roo, Work Song

Takole je, ko povsem odbiti Švicar prime v roke orglice – več kot težko je ostati na miru.

Objavljeno
22. november 2015 21.21
Delo.si
Delo.si

Spletna stran je bogata, vizualno všečna, vse je tam – glasba, videi, fotografije, kontakt … –, kdo se pravzaprav skriva pod imenom Cee-Roo, pa, hm, popolna belina (razen če nismo kopali dovolj globoko v ta sneg …).

Izvemo, da je muzika, ki jo dela, hm, recimo da mladenič, novi funk, a naj se imenuje kakorkoli že, prav odlično mu gre. One-man-band, ki ga nikoli ne bomo videli brez kape, pa vedno v dokaj odštekani opravi, glasbenik, ki se očitno rad poklanja glasbenikom, ki jih že ni več, pa so vendarle za sabo pustili toliko, da je tako, kot da so še vedno tu – na albumu Memories igra tako za ducat njih, med njimi za Jima Morrisona, Jimija Hendrixa, Ello Fitzgerald, Nino Simone, Johna Lennona, Ray Charlesa, Jamesa Browna

Kanček si jih je izposodil, nato pa naredil res poslušljive in plesne komade, s slavnimi pa se seveda tudi fotografiral – kaj vse danes omogoča tehnika, kajne, čeprav je bilo v tem primeru treba poseči zgolj po fotomontaži – ki je, to je že treba priznati, dobro uspela.

A danes, ker je začetek novega delovnega tedna, si privoščimo tole, delavsko pesem. Naj vas dvigne in vam da krila, da čimprej opravite z najtežjimi stvarmi, ker bo potem vse skupaj le še mala malica (vsaj tako nekako je prebrati na jumbo plakatih enega mobilnih operaterjev).

Uspešno v dan in v teden!