Glasba za dobro jutro: Happy birthday to you

Luštna interpretacija verjetno ene najbolj pogosto izvajanih pesmic. Pač, neka zelo posebna oseba danes praznuje rojstni dan. Tudi vi poznate takšno?

Objavljeno
28. september 2014 21.51
Delo.si
Delo.si

Kar tako, ker lahko. Če imaš na 29. 9. 2014 29 let, to kaj pomeni? Astrologi pravijo, da bo danes luna v škorpijonu, nato bo prešla v strelca. Sonce je v tehtnici, merkur pa v škorpijonu. Hm … Zgodovina pravi, da se na na ta dan leta 1547 rodil Miguel de Cervantes, v Parizu pa leta 1902 umrl pisatelj Emile Zola. Pisateljski dan v dobrem in slabem.

Morebiti pa se sploh ni treba spraševati po čem posebnem, če je za nas oseba, ki praznuje, posebna že samo zato, ker je. In jo imamo zato radi, smo radi v njeni družbi in nas boli, če ji ne gre. In zato besedilo 'Vse najboljše' ali 'Happy birthday', ne glede na to, kako zlajnana je, v zvezi s to osebo mislimo dobesedno. Zatorej: res in zgolj vse najboljše! Pa čim manj nepredvidenih ovinkov na poti življenja, čeprav – že spet pisatelj! – Antoine de Saint-Exupery pravi, da ne pride daleč, kdor gre kar naravnost …