Glasba za dobro jutro: Joan Baez, We Shall Overcome

Ikona folk glasbe namerava osrečiti obiskovalce svojeg koncerta v Ljubljani. Tvegana izjava, a dobro dene. Sreče ni nikdar dovolj.

Objavljeno
26. september 2014 13.14
Posodobljeno
27. september 2014 06.00
Delo.si
Delo.si

Še dobra dva tedna bo treba počakati na koncert Joan Baez. Prav upravičeno bi lahko pričakovali, da bo takrat zaigrala in zapela katero od svojih zimzelenih uspešnic. Ne nazadnje že več kot dvajset let ni napisala nove pesmi.

Nekaterih znanih, kot je We Shall Overcome, sicer res ne izvaja pogosto, saj si želi - kot je povedala v pogovoru za Vikend -, da koncert ne bi postal gmota nostalgije.

»We Shall Overcome na koncertih res redko izvajam, ker ima pomembno sporočilo, ki lahko hitro zvodeni, izvajam pa jo na kakšnih shodih. Bilo je tudi obdobje, ko je nisem mogla peti zaradi glasu. Zdaj jo spet lahko,« je dejala. In namignila, da bodo obiskovalci koncerta v ljubljanskem Cankarjevem domu utegnili oditi srečni.

Do takrat si jo lahko vsaj tiho mrmrate ali, če ste bolj drzni, glasno prepevate pod tušem. Sploh pa ni treba čakati na Joan Baez, sreča vas morda čaka že kar v kopalnici ali pa takoj za naslednjim vogalom.